Φεστιβάλ / Βραβεία

Από το «BPM» μέχρι το «Western», αυτές είναι οι υποψήφιες ταινίες για το φετινό LUX Prize

στα 10

H φετινή δεκάδα ανακοινώθηκε στο φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

Flix Team
Από το  «BPM» μέχρι το «Western», αυτές είναι οι υποψήφιες ταινίες για το φετινό LUX Prize

Στην ενδέκατη διοργάνωσή του, το βραβείο Lux του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου δείχνει να ανοίγεται σε διαφορετικές πλευρές του ευρωπαϊκού σινεμά, συμπεριλαμβάνοντας ταινίες που καλύπτουν μια ευρεία κινηματογραφική γκάμα από το πολιτικό σινεμά, μέχρι την κωμωδία.

Στις δέκα ταινίες που αποτελούν την long list των φετινών υποψηφιοτήτων, συναντάμε μια ελληνική συμπαραγωγή, το «Glory» των Κριστίνα Γκρόζεβα και Πέταρ Βαλτσάνοφ από την Βουλγαρία, αλλά και μια ταινίες που ξεχώρισαν σε φεστιβάλ από τις Κάννες (όπως το «BMP» του Ρομπέν Καμπιγιό) μέχρι την Θεσσαλονίκη (όπως το «Heartstone» του Γκούντμουντουρ Αρναρ Γκούντμουντσον).

Κι ανάμεσα στους σκηνοθέτες των υποψήφιων ταινιών συναντάμε 5 γυναίκες σε μια διαπίστωση που ελπίζουμε να μην είναι απλά σύμπτωση.

Δείτε ποιες είναι οι δέκα υποψήφιες ταινίες αναλυτικά.

Οι τρεις ταινίες που θα αποτελέσουν τις τελικές υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν στην συνέντευξη Τύπου του φεστιβάλ Βενετίας, και πριν την βράβευση της νικήτριας ταινίας θα προβληθούν το φθινόπωρο στο πλαίσιο του LUX Film Days στις 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δείτε ακόμη:

Tags: lux prize