Buzz

Flix Week Top-10: τα δέκα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας

στα 10

Σε μια λίστα με 10 hot ειδήσεις, όλα όσα σημάδεψαν τις προηγούμενες μέρες, για ένα γρήγορο recap σε σινεμά, τηλεόραση και όλα τα συναφή.

Flix Week Top-10: τα δέκα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας

Σπουδαιότερο νέο της εβδομάδας που μας πέρασε, οι υποψηφιότητες για τα βραβεία της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Λος Αντζελες, οι γνωστές σε όλους μας, Χρυσές Σφαίρες. Το Flix παρακολούθησε τη ζωντανή αναμετάδοση από το Beverly Hilton του Λος Αντζελες, όπου οι Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Τζέρεμι Πίβεν, Πόλα Πάτον και Πίτερ Κράους (φωτογραφία) ανέλαβαν να μας ανακοινώσουν τις πεντάδες των υποψηφίων, τόσο στις κινηματογραφικές όσο και στις τηλεοπτικές κατηγορίες. Το «Birdman» πήρε το προβάδισμα με 7 υποψηφιότητες, το «Boyhood» μοιάζει να είναι φέτος το φαβορί, το «Interstellar» έφαγε πόρτα, ευχάριστη έκπληξη η επικράτηση του «Fargo» στα τηλεοπτικά, ανατροπή στην κατηγορία της κωμωδίας που... απουσιάζουν τα μέχρι φέτος φαβορί. Διαβάστε όμως αναλυτικά το ρεπορτάζ του Flix για τις υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών - μετρήστε πρωτιές, ρεκόρ και απουσίες. Kι αν θέλετε άμεσες συγκρίσεις στις κατηγορίες των ηθοποιών, διαβάστε και τις υποψηφιότητες των SAG Awards 2015.

jolie pascal 607

The stare of death Η Sony βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, σ’ ένα από τα θεαματικότερα ηλεκτρονικά εγκλήματα που έγιναν ποτέ. Πρώτα διέρρευσαν οι πολυαναμενόμενες, εισπρακτικά, ταινίες της εορταστικής σεζόν. Επειτα προσωπικά δεδομένα των σταρ των ταινιών. Μετά, τα emails που ανταλλάχτηκαν από παραγωγές και διευθυντές της εταιρίας στα οποία θάβουν τους σταρ. Σε μία τέτοια περίπτωση ανήκουν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο (τον αποκάλεσαν «ποταπό»), Τζορτζ Κλούνεϊ (διέρρευσε η αλληλογραφία του με τη διεθύντρια Εϊμι Πασκάλ στην οποία δηλώνει καταρακωμένος από την αποτυχία του «Μνημείων Ανδρες») και Αντζελίνα Τζολί (την οποία χαρακτήρισαν «περιορισμένου ταλέντου κακομαθημένο παιδί». Οταν η τελευταία μετά από 24 ώρες συνάντησε την Πασκάλ, της έριξε αυτό το βλέμμα. Διαβάστε τι ακριβώς συνέβη...

Ida 607

Ευρωπαϊκά Βραβεία 2014: Ο αναμενόμενος θρίαμβος της «Ida» του Πάβελ Παβλικόφσκι Πίσω στην Ευρώπη και στη Ρήγα της Λετονίας, πραγματοποιήθηκε η 27η τελετή απονομής των βραβείων της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και με την ψηφοφορία αυτή διαφάνηκε ποιο είναι το φαβορί και για το Οσκαρ Ξενόγλωσσου. Διαβάστε αναλυτικά τα European Awards 2015

Boyhood 607

Best of 2014: οι λίστες με τις καλύτερες ταινίες του 2014 σύμφωνα με τις ψηφοφορίες κριτικών ενώσεων, συντακτών εφημερίδων, περιοδικών και κινηματογραφικών sites συνεχίζουν να δημοσιεύονται. Στο Νο1 της Guardian το «Under the Skin», το «Boyhood» κέρδισε την πρώτη θέση στους New York Times, το MTV έκανε τη διαφορά τοποθετώντας το «Interstellar» στην κορυφή, ενώ το American Film Institute παρέδωσε 11άδα κι όχι δεκάδα, μη βάζοντας σειρά κατάταξης στις ταινίες. Πατήστε στα links και διαβάστε όλες τις λίστες, δείτε όμως επίσης ένα συγκεντρωτικό, υπέροχο, βίντεο με τις 25 ταινίες της χρονιάς για το Little White Lies.

9 kisses 607

Φίλα με ακόμα: 9 ζευγάρια πρωταγωνιστών της χρονιάς φιλιούνται με πάθος! Oι Νew York Times δεν κάνουν roundtables. Oι Νew York Times δεν βάζουν τους καλύτερους ηθοποιούς της χρονιάς να συζητάνε. Τους βάζουν να φιλιούνται. Δείτε τους σε 9 υπέροχα βίντεο!

Alpha Slamdance2

Eλληνικές συμμετοχές σε Sundance & Slamdance! Η «Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου, στο Sundance: η εξαιρετική μικρού μήκους της ελληνοαμερικανίδας σκηνοθέτη, συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Ενώ το «Α» («Αlpha») του Στάθη Αθανασίου βρίσκεται στο επίσημο lineup του Slamdance 2015. Με την ευκαιρία, πήραμε συνέντευξη από την Αννα Γερμανίδη, την 29χρονη Ελληνίδα διευθύντρια Slamdance Film Festival.

Elephant Man Broadway 607

Ο Ανθρωπος Ελέφαντας του Μπράντλεϊ Κούπερ κερδίζει το στοίημα με το Μπρόντγουεϊ Ο Κούπερ αποσπά διθυραμβικές κριτικές και όλοι λένε ότι συναγωνίζεται στα ίσα τους προκάτοχούς του - τον Τζον Χερτ στο φιλμ του Ντέιβιντ Λιντς, τον Ντέιβιντ Σκόφιλντ που τον έπαιξε πρώτη φορά στο θέατρο, τον Μαρκ Χάμιλ αλλά και τον Ντέιβιντ Μπόουι που στιγμάτισε το ρόλο σε μια από τις πιο αξέχαστες παραστάσεις του «Ανθρώπου Ελέφαντα» τη σεζόν 1980-1981. Διαβάστε αναλυτικά και δείτε φωτογραφίες από την παράσταση.

hobbit 607

Είδαμε το τελευταίο trailer του «Hobbit» - για πάντα, το τελευταίο- και κάπως συγκινηθήκαμε. Το «Hobbit: Η Μάχη των Πέντε Στρατών» ολοκληρώνει ένα πολύχρονο, ιστορικό κινηματογραφικό ταξίδι που ξεκίνησε πριν 13 χρόνια. Με μια ανεπανάληπτη μάχη. Απολαύστε το...

Still Alice 607

Είδαμε επίσης το τρέιλερ για το «Still Alice» και αναφωνήσαμε: Τζούλιαν Μουρ το Οσκαρ δικό σου! Ηδη βραβευμένη από το National Board of Review, στα Gotham Awards, μέσα στις ερμηνείες της χρονιάς από το περιοδικό TIME και την Ενωση Κριτικών του Λος Αντζελες, η Τζούλιαν Μουρ παραδίδει ακόμη ένα μάθημα υποκριτικής, δείγμα του οποίου μπορείτε να δείτε στο τρέιλερ του «Still Alice» που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες.

χριστόφορος 607

O Χριστόφορος Παπακαλιάτης θα αποφασίσει στο μοντάζ για τον τίτλο της δεύτερης ταινίας του. Αυτή την εβδομάδα μάθαμε ότι ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της φιλόδοξης, δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Και είδαμε και το teaser...