Φεστιβάλ / Βραβεία

Τζούλιαν Μουρ το Οσκαρ δικό σου! Δείτε το τρέιλερ για το «Still Alice»

στα 10

Το αξίζει περισσότερο από πολλές εδώ και χρόνια και φέτος θα το πάρει με μια ερμηνεία όπως μόνο αυτή ξέρει να δίνει. Το τρέιλερ του «Still Alice» δείχνει μόνο λίγο από το διαχρονικό μεγαλείο της Τζούλιαν Μουρ στο ρόλο που θα της χαρίσει το πρώτο (!) της Οσκαρ.

Τζούλιαν Μουρ το Οσκαρ δικό σου! Δείτε το τρέιλερ για το «Still Alice»

Ας αγνοήσουμε το γεγονός πως η Τζούλιαν Μουρ έπρεπε να παίξει σε μια ταινία μια γυναίκα που ανακαλύπτει ότι πάσχει από Αλτζχάιμερ για να είναι φαβορί για το Οσκαρ. Και ας επικεντρωθούμε στο πώς παίζει αυτή τη γυναίκα με την ίδια σπάνια ερμηνευτική ποιότητα που εδώ και χρόνια χαρίζει σε κάθε μικρό, μεγάλο, ασήμαντο και κακά γραμμένο χαρακτήρα που έχει υποδυθεί.

Το «Still Alice» των Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ και Γουός Γουέστμορλαντ έκανε την πρεμιέρα του στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο και λύγισε τους θεατές με την ιστορία μια γυναίκας (συζύγου και μητέρας), ακαδημαϊκού που διαγιγνώσκεται με απαρχές της νόσου Αλτζχάιμερ. Βασισμένο στο best-seller της Λίζα Τζένοβα, το «Still Alice», στο οποίο η Μουρ συμπρωταγωνιστεί με τους Αλεκ Μπόλντγουιν, Κέιτ Μπόσγουορθ και Κρίστεν Στίουαρτ, φέρνει την 53χρονη ηθοποιό πιο κοντά από ποτέ στο Οσκαρ που δεν κέρδισε για καμία από τις τέσσερις συγκλονιστικές ερμηνείες για τις οποίες προτάθηκε (Β' ρόλου στο «Boogie Nights» και τις «Ωρες», Α' ρόλου στο «Τέλος μιας Σχέσης» και το «Far From Heaven») και για τις υπόλοιπες που δεν προτάθηκε καν από την Ακαδημία και που είναι αδύνατον να τις απαριθμήσεις μέσα σε μια φιλμογραφία που διαθέτει ελάχιστες αστοχίες και ρόλους όχι αντάξιους του ταλέντου της.

Still Alice 607

Διαβάστε ακόμη: H Τζούλιαν Μουρ βρίσκεται (για ακόμη μια φορά) κοντά στο Οσκαρ που δεν έχει πάρει ποτέ!

Ηδη βραβευμένη από το National Board of Review, στα Gotham Awards, μέσα στις ερμηνείες της χρονιάς από το περιοδικό TIME και την Ενωση Κριτικών του Λος Αντζελες, η Τζούλιαν Μουρ παραδίδει ακόμη ένα μάθημα υποκριτικής, δείγμα του οποίου μπορείτε να δείτε στο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε:


To «Still Alice» παραμένει άγνωστο πότε και αν θα βγει στις ελληνικές αίθουσες.

Διαβάστε ακόμη: