Buzz

Kαι η Σέρσεϊ δηλώνει #metoo: H Λίνα Χίντι αποκαλύπτει τη δική της εμπειρία με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

στα 10

Η (διπλή) άρνησή της Χίντι στις σεξουαλικές προτάσεις του Γουάινστιν τής στοίχισαν χρόνια καριέρας, ισχυρίζεται η πρωταγωνίστρια του «Game of Thrones», ενώνοντας τη φωνή της με τις 100+ γυναίκες που έχουν καταθέσει εναντίον του μεγαλοπαραγωγού.

Kαι η Σέρσεϊ δηλώνει #metoo: H Λίνα Χίντι αποκαλύπτει τη δική της εμπειρία με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Μετά από πολύμηνη έρευνα και πάνω από εκατό πλέον (100!) γυναίκες που έχουν βγει μπροστά με τις ιστορίες τους, ο πάλαι ποτέ μεγαλοπαραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν και ο άνθρωπος που τώρα έκανε το όνομά του συνώνυμο με τη σεξουαλική κακοποίηση κι αφορμή για το ξέσπασμα του #metoo κινήματος, έχει πάρει το δρόμο για την πιο πολύκροτη και κομβικής σημασίας δίκη - με κατηγορίες βιασμού, πρώτου και τρίτου βαθμού και για εκληματική σεξουαλική κακοποίηση πρώτου βαθμού, ο Γουάινστιν μπορεί να καταδικαστεί και σε 25 χρόνια φυλάκιση.

Σήμερα, μία ακόμα γυναίκα, μία ακόμα πρωταγωνίστρια, μοιράζεται τη (διπλή) εμπειρία της μαζί του. Η Λίνα Χίντι (η «Σέρσεϊ Λάνιστερ» του «Game of Thrones») αποφάσισε να μιλήσει - 14 χρόνια μετά από δύο περιστατικά που βίωσε με τον Γουάινστιν. Περιστατικά που, κατά την ίδια, έβαλαν την καριέρα της στον πάγο για χρόνια.

Η 44χρονη ηθοποιός αποφάσισε να μην ντρέπεται πια, και να πει και τη δική της ιστορία της (μέσω του λογαριασμού της στο twitter). Η ομολογία της είναι ένα λαμπερό παράδειγμα που βουλώνει τα στόματα όλων όσων επικαλούνται ότι «τόσα χρόνια μετά, όλες βγαίνουν για τα 15 λεπτά δημοσιότητάς τους». Καμία ανάγκη δημοσιότητας δεν έχει η δημοφιλέστατη και πλούσια μετά από 8 σεζόν «Game of Thrones», Χίντι.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ασκήθηκε επισήμως δίωξη εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Lena Heady Harvey Weinstein 607

«Το πρώτο συμβάν ήταν στο Φεστιβάλ Βενετίας, το 2005. Ημασταν εκεί για την πρεμιέρα των «Αδελφών Γκριμ», μία παραγωγή της Miramax. Ο Χάρβεϊ μού είπε να πάμε μία βόλτα στο κανάλι. Περπατούσαμε δίπλα δίπλα και ξαφνικά σταμάτησε και μου την έπεσε - λεκτικά και με τα χέρια του. Αρχικά έβαλα τα γέλια, από άμυνα, επειδή πραγματικά σοκαρίστηκα. Του είπα κάτι τύπου "έλα τώρα βρε φίλε! Θα είναι σαν να φιλούσα τον πατέρα μου! Πάμε να βρούμε τους άλλους, πάμε να πιούμε κάτι...". Δεν με ξαναπροσέλαβαν σε ταινία της Miramax ποτέ!»

Lena Heady Harvey Weinstein 607 1

Η επόμενη φορά ήταν μετά από χρόνια στο Λος Αντζελες. «Πίστευα ότι είχα ξεκαθαρίσει τη θέση μου μαζί του. Οτι δε θα επιχειρούσε ποτέ τίποτα πια με μένα - όταν είχα γελάσει, όταν τον είχα αποκαλέσει πατέρα μου. Πίστεψα ότι θα σεβόταν τα όριά μου κι από εδώ και πέρα θα μιλούσαμε μόνο επαγγελματικά. Ετσι δέχθηκα να πάω για πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου του. Μιλούσαμε πράγματι για ταινίες και υποψήφιους ρόλους. Μου έκανε έναν υπαινιγμό για την προσωπική μου ζωή. Επανέφερα την κουβέντα στο σινεμά. Μετά μου είπε να ανέβω στο δωμάτιό του για να μου δώσει ένα σενάριο. Περπατούσαμε προς το ασανσέρ και ήδη όλη η δυναμική είχε αλλάξει. Ολο μου το σώμα ήταν σε συναγερμό. Μέσα στο ασανσέρ του είπα "δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο μια επαγγελματική σχέση μαζί σου, σε παρακαλώ μην πιστέψεις ότι έρχομαι μαζί σου γιατί οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμβεί - τίποτα δε θα συμβεί". Δεν ξέρω τι με έπιασε και άνοιξα το στόμα μου εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Αλλά με οδηγούσε ένα δυνατό ένστικτο τύπου "ούτε να τολμήσεις να με πλησιάσεις"....»

Διαβάστε κι αυτό: Νέες κατηγορίες μπορούν να στείλουν τον Χάρβεϊ Γουάινστιν σε ισόβια κάθειρξη

Lena Heady Harvey Weinstein 607 2

«Εκείνος παρέμεινε σιωπηλός, φανερά οργισμένος. Βγήκαμε από το ασανσέρ, προχωρήσαμε προς το δωμάτιό του. Το χέρι του έσπρωχνε την πλάτη μου, με έσερνε προς τα μπροστά, χωρίς λέξη. Ενιωσα εντελώς αδύναμη. Επιχείρησε να ανοίξει το δωμάτιο, αλλά η κάρτα κόλλησε. Τότε ήταν που εξοργίστηκε πραγματικά. Με έπιασε από το μπράτσο, με έβαλε ξανά μέσα στο ασανσέρ, κατεβήκαμε, πλήρωσε τον παρκαδόρο. Οσο περιμέναμε να φέρουν το αμάξι μου, με απείλησε: "λέξη σε κανέναν - ούτε στον μάνατζερ, ούτε στον ατζέντη σου!" Μπήκα στο αυτοκίνητό μου και ξέσπασα σε κλάματα...»

Διαβάστε επίσης: