Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2011: Ημέρα πέμπτη

στα 10

Ολα όσα συνέβησαν την πέμπτη ημέρα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, έτσι όπως τα είδε και τα κατέγραψε το Flix.

Flix Team
Κάννες 2011: Ημέρα πέμπτη
Ελίζαμπεθ Ολσεν - η τρίτη και καλύτερη!

Κάννες 2011: Ημέρα πέμπτη – Κυριακή 15 Μαΐου

Συνέντευξη τύπου της ταινίας «Footnote» από το Ισραήλ. Ο σκηνοθέτης Τζόζεφ Σένταρ εξηγεί, «Αυτή η ταινία δεν καταπιάνεται με τη σύγκρουση σε εθνικό επίπεδο, αλλά στο πλαίσιο μια προσωπικής ιστορίας. Αντικατοπτρίζει την επιθυμία για μια ειρηνική ζωή στο Ισραήλ. Το Ταλμούδ λέει ότι δεν πρέπει να κάνεις στους άλλους ό,τι δε θέλεις να σου κάνουν. Με μια λέξη: συμπόνοια. Η χώρα μας επιδεικνύει μια τρομακτική έλλειψη συμπόνοιας.»

Συνέντευξη τύπου της ταινίας «Michael» του Αυστριακού Μάρκους Σλάινζερ, με ήρωα έναν παιδόφιλο. Λέει ο σκηνοθέτης, «δε βλέπω αυτήν την ταινία ως μια απόπειρα να αντιταχθώ στον τρόπο με τον οποίο τα media χειρίζονται ένα γεγονός τέτοιου τύπου. Από την άλλη πλευρά, ήθελα να προσεγγίσω το θέμα από μια διαφορετική οπτική γωνία, γιατί βρίσκω ότι είναι απλοϊκό να παρουσιάζονται οι παιδόφιλοι ως τέρατα.»

Συνέντευξη τύπου των αδελφών Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν, για την ταινία «Le Gamin au Velo». Η ζουμερή, εκπληκτική Σεσίλ ντε Φρανς που κρατά τον βασικό γυναικείο ρόλο, μιλά για τους σκηνοθέτες της: «Υπάρχουν κοινά μεταξύ των Νταρντέν και του Κλιντ Ιστγουντ, με τον οποίο έκανα πρόσφατα το ‘Η Ζωή Μετά’. Το ταλέντο, προφανώς. Αλλά στη διαδικασία του γυρίσματος είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι. Ο Κλιντ Ιστγουντ δεν κάνει πρόβες. Δεν παρευρίσκεται στις δοκιμές των ρούχων. Συνήθως κάνει μία λήψη για κάθε πλάνο. Με τους αδελφούς Νταρντέν, οι πρόβες είναι αμέτρητες. Κάναμε επτά πρόβες για τα ρούχα και πολλές λήψεις. Ο Κλιντ Ιστγουντ προσπαθεί να καταγράψει τον αυθορμητισμό, τη μαγεία της στιγμής. Ο ηθοποιός προετοιμάζεται κυρίως μόνος του. Με τους Νταρντέν, έχει κανείς το χρόνο να ψάξει για τις απαντήσεις.»

Συνέντευξη τύπου για τη γαλλική ταινία «The Artist». Ο Τομά Λάνγκμαν λέει για τον σκηνοθέτη του, Μισέλ Χαζαναβίσιους: «Με όλη την υστερία που επικρατεί σήμερα για το 3D, ο Μισέλ θέλησε να δημιουργήσει μια ταινία για τα μεγάλα ονόματα του σινεμά και να κάνει κάτι διαφορετικό. Αυτό ήταν που μου άρεσε, ότι ταξίδεψα συντροφιά μ’ έναν ονειροπόλο.»

Στο photo call για την ταινία «Martha Macy May Marlene», του Σον Ντέρκιν, ένα φωτεινό πρόσωπο αποκαλύπτεται στον κόσμο – και στην ταινία αποδεικνύεται δυναμική ηθοποιός. Είναι η Ελίζαμπεθ Ολσεν, αδελφή των δίδυμων Μέρι-Κέιτ και Ασλεϊ και, προς έκπληξη όλων, μοιάζει να συγκεντρώνει τη στιβαρότητα, τη γοητεία και το χάρισμα ολόκληρης της οικογένειας!

Διαβάστε τι συνέβη την πρώτη ημέρα του 64ου Φεστιβάλ Καννών

Διαβάστε τι συνέβη τη δεύτερη ημέρα του 64ου Φεστιβάλ Καννών

Διαβάστε τι συνέβη την τρίτη ημέρα του 64ου Φεστιβάλ Καννών

Διαβάστε τι συνέβη την τέταρτη ημέρα του 64ου Φεστιβάλ Καννών