Buzz

Ο Τζον Κάρπεντερ πιστεύει πως το «Halloween Kills» ίσως προβληθεί διαδικτυακά

στα 10

Καταλαβαίνει πως οι κινηματογραφικές αίθουσες είναι «νεκρές», όσο τραγικό κι αν ακούγεται αυτό.

Ο Τζον Κάρπεντερ πιστεύει πως το «Halloween Kills» ίσως προβληθεί διαδικτυακά

Ο Τζον Κάρπεντερ δεν έχει μασήσει ποτέ τα λόγια του όσο αφορά την κινηματογραφική βιομηχανία αλλά και την ίδια την καριέρα του. Πόσο μάλιστα τώρα, την περίοδο αυτή της πανδημίας, o Κάρπεντερ δεν φοβάται να πει την αλήθεια για το μέλλον του σινεμά, όσο πικρή κι οδυνηρή μπορεί να ακούγεται. Πόσο μάλιστα όταν από αυτό εξαρτάται και το μέλλον ενός franchise το οποίο ο ίδιος είχε βοηθήσει να δημιουργήσει, το «Halloween».

Μιλώντας στο NME, ο Κάρπεντερ μίλησε για το επερχόμενο «Halloween Kills», το οποίο ήταν αρχικά να κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβρη του 2020 αλλά τελικά μεταφέρθηκε για φέτος το φθινόπωρο, λέγοντας πως αν και πιστεύει πως η ταινία του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν είναι η «υπέρτατη slasher ταινία», καταλαβαίνει πως το μέλλον (της) ίσως να μην είναι στη μεγάλη οθόνη και καταλαβαίνει πλήρως την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η βιομηχανία αυτή την περίοδο.

Διαβάστε ακόμα: H Τζέιμι Λι Κέρτις χαρακτηρίζει το «Halloween Kills» ως «αριστούργημα»

john carpenter 607 Ο Κάρπεντερ στα γυρίσματα του πρώτου «Halloween».

Οταν ρωτήθηκε για τις πρόσφατες αποφάσεις των στούντιο να κυκλοφορήσουν τις ταινίες τους και διαδικτυακά, όπως έκανε η Warner προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, ο ίδιος δεν φάνηκε σοκαρισμένος από την απόφαση αυτή και την κατανοεί απόλυτα. «Αυτοί οι άνθρωποι παίρνουν αποφάσεις τις θεωρούν ό,τι καλύτερο για το συμφέρον τους. Αυτό βλέπουν για το μέλλον οπότε κάνοντας αυτές τις πράξεις πιστεύουν πως είναι το καλύτερο πράγμα.»

Οπότε πιστεύει πως ίσως συμβεί κάτι τέτοιο και για το «Halloween Kills»; «Βέβαια. Το “Halloween” μπορεί να προβληθεί έτσι γιατί οι κινηματογράφοι είναι «νεκροί». Αυτή είναι η τωρινή πραγματικότητα. Είναι τραγικό αλλά είναι η αλήθεια. Πρέπει απλά να το αντιμετωπίσουμε. Το στούντιο ήρθε σε επαφή με τον Ντέιβιντ κι εμένα και μας ενημέρωσαν πως θα πρέπει να αναβάλουν την πρεμιέρα για έναν χρόνο με την ελπίδα πως τα πράγματα θα καλυτερέψουν. Ακόμα ελπίζουμε πως θα γίνουν καλύτερα.»

Για την ώρα το «Halloween Kills» είναι προγραμματισμένο να βγει (στις αίθουσες) στις 15 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν θα σκηνοθετήσει το reboot του «Εξορκιστή»

halloween kills 607