Industry

Το Χόλιγουντ shaken, not stirred: ποιοι είναι οι επικρατέστεροι σκηνοθέτες του 25ου Τζέιμς Μποντ;

στα 10

Ανω κάτω το Χόλιγουντ με τα πιο ηχηρά ονόματα αυτής της γενιάς σκηνοθετών να διεκδικούν μία θέση στο James Bond franchise. Διαβάστε τους επικρατέστερους για να υπογράψουν το «Bond 25».

Το Χόλιγουντ shaken, not stirred: ποιοι είναι οι επικρατέστεροι σκηνοθέτες του 25ου Τζέιμς Μποντ;

Τώρα που ησυχάσαμε και είναι οριστικό ότι ο Ντάνιελ Κρεγκ θα είναι ο Bond 25, έχουμε ακόμα μία συναρπαστική αναμονή: ποιος θα τον σκηνοθετήσει; Με τον Σαμ Μέντες να έχει υπογράψει ένα από τα καλύτερα Μποντ όλων των εποχών (φυσικά και εννοούμε το Skyfall), αποδεικνύοντας ότι γίνεται ακόμα και σήμερα να αναστήσεις και να δώσεις βάθος σε ένα vintage κινηματογραφικό θρύλο (για να τον ξανακοιμήσεις με το Spectre, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση), η πρόκληση είναι μεγάλη.

Προς το παρόν, οι μόνες επίσημες ανακοινώσεις (πέρα από το ότι ο Κρεγκ θα φορέσει για 5η φορά το σμόκιν του 007) μέχρι τώρα αφορούν την πρεμιέρα της ταινίας στις 8 Νοεμβρίου 2019 και τα ονόματα των σεναριογράφων Νιλ Πέρβις και Ρόμπερτ Γουέιντ, οι οποίοι θα υπογράψουν ακόμα μια περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ.

Η Μπάρμπαρα Μπρόκολι και οι παραγωγοί της MGM δεν μας έχουν δώσει καμία άλλη επίσημη δήλωση για το ποιοι κονταροχτυπιούνται στις πρώτες θέσεις της λίστας τους για τη σκηνοθεσία. Οι φήμες όμως είναι πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες.

Bond 25 Nolan 607

Ο Κρίστοφερ Νόλαν έχει δεχθεί πολλές φορές την ερώτηση στην πρόσφατη περιοδεία προώθησης του «Dunkirk» (το οποίο έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές κι ανυπομονούμε να το δούμε σε λίγο και στην Ελλάδα). Εφτασε μάλιστα στο σημείο να... προτείνει και τον «Τζέιμς Μποντ» της επιλογής του. Ποιος ήταν;

Bond 25 Villeneuve 607

Ο Ντενί Βιλνέβ επίσης ακούγεται ηχηρά. Αλλωστε μοιάζει να περνά τη χρυσή εποχή του στο Χόλιγουντ, καθώς μετά το «Arrival» του εμπιστεύθηκαν την πιο πολυαναμενόμενη ταινία της χρονιάς: το «Blade Runner 2049». Να θυμίσουμε ότι ο Βιλνέβ ακούγεται επίσης και για το reboot του «Dune».

Bond 25 David Mackenzie 607

Ντέιβιντ ΜακΚένζι Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί στο σκηνοθέτη του «Hell or High Water»; Ολοι ανυπομονούν για την επόμενη κίνησή του και η MGM μοιάζει να τον θέλει να αναλάβει κάτι τόσο μεγάλο και να του δώσει το δικό του βάθος. Ο ΜακΚένζι βέβαια έχει υπογράψει με το Netflix για το «Outlaw King», μία ταινία για τον Ροβέρτο Α΄ της Σκωτίας (στην οποία θα πρωταγωνιστούν ξανά οι Κρις Πάιν και Μπεν Φόστερ), οπότε αν προλαβαίνει να τελειώσει για να αναλάβει τον 25ο Μποντ είναι ένα θέμα.

Bond 25 yan Demange 607

Και πάμε στον επικρατέστερο, σύμφωνα με τις φήμες:

Γιαν Ντεμάνζ: ο σκηνοθέτης του εκρηκτικού «'71» που έκανε σταρ τον Τζακ Ο' Κόνελ, ακούγεται ότι είναι στην κορυφή των επιλογών της Μπρόκολι. Και δικαιολογημένα. Ο γαλλικής καταγωγής Βρετανό Γιαν Ντεμάνζ απέδειξε στο πολιτικό θρίλερ του 2014 ότι διαθέτει το ταλέντο και το βλέμμα να μετατρέψει τη δράση σε κάτι παραπάνω από τα κλισέ και τις παγίδες της - χωρίς να μειώνει την αδρεναλίνη ή την αγωνία της. Ο Ντεμάνζ δουλεύει αυτή τη στιγμή το «White Boy Rick» με τον Μάθιου ΜακΚόνεχεϊ.

Ποιον θα θέλατε εσείς να επικρατήσει;

Διαβάστε περισσότερα: