Buzz

Τι θα λέγατε και για ένα τρίτο κεφάλαιο του «Αυτό»;

στα 10

Ο σκηνοθέτης των ταινιών Αντι Μουσιέτι πιστεύει πως υπάρχει αρκετό υλικό για μια τέτοια πιθανότητα.

Τι θα λέγατε και για ένα τρίτο κεφάλαιο του «Αυτό»;

Οταν ανακοινώθηκε πως το μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ «Το Αυτό» θα χωριστεί σε δυο κινηματογραφικά κεφάλαια, αρκετοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν πως ήταν το πιο λογικό βήμα για να γίνουν οι ταινίες όσο το δυνατόν πιο πιστές στο όραμα του βιβλίου. Και από ότι φαίνεται ήταν η καλύτερη επιλογή. Αλλά σύμφωνα με τον σκηνοθέτη των ταινιών Αντι Μουσιέτι, η σειρά δεν χρειάζεται να σταματήσει σε αυτά τα δυο κεφάλαια.

Στο βιβλίο του Κινγκ ο κλόουν Πενιγουάιζ σκοτώνει και τρώει παιδιά στη πόλη του Ντέρι και μετά πέφτει σε λήθαργο για 27 χρόνια, μέχρι που έρχεται αντιμέτωπος με το Κλαμπ των Χαμένων, τους ενήλικες πλέον όπου και τον σταματούν μια για πάντα. Η ιστορία δεν αφήνει περιθώρια για συνέχεια, τουλάχιστον με τους συγκεκριμένους πρωταγωνιστές.

Διαβάστε ακόμα: Ο Αντι Μουσιέτι θέλει το «It: Chapter 2» να είναι μια «συγκλονιστική εμπειρία» για το κοινό

it chapter 2 607

Λίγο πριν «Το Αυτό: Κεφάλαιο 2» βγει στις αίθουσες, δύο ακριβώς χρόνια μετά την πρώτη ταινία, ο Μουσιέτι μίλησε στο site io9 και επισήμανε πως υπάρχει αρκετό υλικό στο βιβλίο του Κινγκ, κυρίως γύρω από την ιστορία του Πενιγουάιζ που θα μπορούσε να βγει και ένα τρίτο κεφάλαιο (ή prequel αν θέλετε). Πιο συγκεκριμένα είπε πως (προσοχή υπάρχουν μικρά spoiler παρακάτω): «υπάρχει μια ολόκληρη μυθολογία στο βιβλίο. Και οι μυθολογίες πάντα σου δίνουν την δυνατότητα να τις εξερευνήσεις. Το Αυτό [ο Πένιγουάιζ] βρίσκεται στη Γη για εκατομμύρια χρόνια. Ερχεται σε επαφή με τους ανθρώπους για εκατοντάδες χρόνια, κάθε 27 χρόνια. Οπότε θα μπορείτε να φανταστείτε το πόσο υλικό μπορεί να υπάρξει εδώ. Είναι υπέροχο να υπάρξει η πιθανότητα κάποια στιγμή να εξερευνήσουμε την μυθολογία αυτή. Είναι συναρπαστικό. Αλλά για την ώρα δεν υπάρχει τίποτα στο τραπέζι.»

Ολο αυτό ίσως ακούγεται ως μια ακόμα αρπαχτή του στούντιο για περισσότερα λεφτά. Η Warner Bros. είδε στο «Αυτό» μια τεράστια εισπρακτική επιτυχία και αν ποτέ αποφασίσουν να κάνουν και μια τρίτη ταινία, οι δημιουργοί της θα έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετές σεναριακές δυσκολίες (πέραν του αν θα καταφέρουν να πείσουν τον Μπιλ Σκάρσγκαρντ να επιστρέψει στον ρόλο του Πενιγουάιζ). Οι δυο αυτές ταινίες εξερευνούν τα παιδικά τραύματα και τον αντίκτυπο και τις επιρροές τους στην ζωή των ανθρώπων αυτών. Θα χρειαστεί, δηλαδή, κάτι παραπάνω από κάποια jump scares και έναν κλόουν που τρώει παιδιά για να πετύχει μια υποτιθέμενη τρίτη ταινία.

«Το Αυτό: Κεφάλαιο 2» κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 5 Σεπτεμβρίου από την Tanweer.

Διαβάστε περισσότερα: