Buzz

Η ISIS προειδοποιεί τους Star Wars fans: μην πλησιάζετε το Τατουίν, θα σας σκοτώσουμε

στα 10

Το κομμάτι της ερήμου της Τυνησίας που ενέπνευσε τον Λούκας για να κατασκευάσει τον πλανήτη Τατουίν, πατρίδα του Λουκ Σκαϊγουόκερ, έχει καταληφθεί από την ISIS που απειλεί τους τουρίστες να μείνουν μακριά.

Η ISIS προειδοποιεί τους Star Wars fans: μην πλησιάζετε το Τατουίν, θα σας σκοτώσουμε

Οι φανς του «Star Wars» που επισκέπτονται εδώ και χρόνια την έρημο της Τυνησίας, αναζητώντας το χωριό Τατουίν, κοντά στο οποίο ο Τζορτζ Λούκας έστησε (κι άφησε εκεί) το σκηνικό του πλανήτη Τατουίν, πατρίδα του Λουκ Σκαϊγουόκερ, έλαβαν μία ανατριχιαστική προειδοποίηση. Το Τατουίν έχει καταληφθεί από την αμείλικτη οργάνωση των τζιχαντιστών, οι οποίοι απάγουν και εκτελούν ομήρους.

Οι περισσότεροι αναγνωρίζουμε το τοπίο ως το χωριό του Ανακιν Σκαϊγουόκερ, ή την κοιλάδα που ο Λουκ πρωτοσυνάντησε τον Ομπι-Γουάν Κανόμπι, όμως οι φανατικοί του «Πολέμου των Αστρων» ακολουθούν μία λεπτομερώς επιμελημένη Star Wars διαδρομή από το Τατουίν στις γύρω περιοχές, τις οποίες έχουν χαρτογραφήσει από συγκεκριμμένες σκηνές της ταινίας (Κσαρ Μεντενίν, Κσας Χαντάντα, Ματμάτα, Ντζέρμπα, Τόζερ).

tatooine 607 1

Αυτές τις μέρες όμως το Υπουργείο Τουρισμού της Τυνησίας προειδοποίησε ότι έχουν πραγματοποιηθεί επιθέσεις στις δημοφιλείς αυτές τοποθεσίες, δηλώνοντας επισήμως ότι «υπάρχει υψηλός κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων και απαγωγών».

Φαίνεται πώς από τις αρχές Μαρτίου, βρέθηκαν σε καταφύγιο της περιοχής του Τατουίν πάνω από 20.000 πυρομαχικά, κάτι κάνει τις αρχές να πιστεύουν πώς η ISIS χρησιμοποιεί το χωριό (που βρίσκεται μόλις 60 μίλια από τα σύνορα με τη Λιβύη) ως νέο σταθμό των επιχειρήσεών της.

Η νέα απειλή ήρθε λίγες εβδομάδες μετά την επίθεση στο Εθνικό Μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας, όπου οι τρομοκράτες επιτέθηκαν με πολυβόλα και χειροβομβίδες, σκοτώνοντας 21 πολίτες.

tatooine 607 2

Διαβάστε περισσότερα: