Buzz

Εχετε ακούσει την κανονική φωνή του Darth Vader;

στα 10

Αν δείτε τα dailies που γύριζε ο Τζορτζ Λούκας και τις σκηνές του Darth Vader (ερμηνευμένες από τον βρετανό ηθοποιό και bodybuilder, Ντέιβιντ Πράουζ) θα... κλαίτε. Δείτε το βίντεο λοιπόν.

Εχετε ακούσει την κανονική φωνή του Darth Vader;

Την ιστορία μπορεί να τη γνωρίζετε: ο Τζορτζ Λούκας προσέλαβε τον βρετανό ηθοποιό (και bodybuilder!) Ντέιβιντ Πράουζ για το ρόλο του Darth Vader στον «Πόλεμο των Αστρων», όμως αποφάσισε ότι χρειάζεται μία πιο σκοτεινή φωνή να τον ντουμπλάρει. Αρχικά σκέφτηκε τον Ορσον Γουέλς (πόσο ενδιαφέρον θα είχε αυτό αν είχε καταγραφεί στην ιστορία!) όμως θεώρησε ότι η χαρακτηριστική «Πόλεμος των Κόσμων» φωνή του Γουέλς θα καπελώσει το ρόλο. Ηταν πολύ διάσημος για κάτι τέτοιο.

Στράφηκε λοιπόν σ' έναν τότε σχετικά άγνωστο ακόμα θεατρικό κυρίως ηθοποιό: τον Τζέιμς Ερλ Τζόουνς. Η απειλητική διάσταση και το βάθος της φωνής του έντυσε για πάντα ένα cult σύμβολο. Κι ο ίδιος έγινε διάσημος, τόσο για τις υπέροχες ερμηνείες του, όσο και για αυτή τη σήμα κατατεθέν φωνή.

darth vader David Prowse

darth vader george lucas

darth vader james earl jones

Ενα βίντεο από το featurette του «Πολέμου των Αστρων» εξηγεί όλη την ιστορία της κατασκευής της σκοτεινής δύναμης του Darth Vader και παρουσιάζει συνεντεύξεις από τους εμπλεκόμενους στα γυρίσματα.

Εχει κυκλοφορήσει εδώ και χρόνια, αλλά βγήκε πάλι στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες, όσο οι φανς ξεθάβουν trivia για τις πρώτες ταινίες περιμένοντας ανυπόμονα το «The Force Awakens» - το 7ο επεισόδιο του «Πολέμου των Αστρων». και μας έφτιαξε τη μέρα!

Δείτε το και γελάστε με την καρδιά σας:

.

Διαβάστε τα πάντα για το «Star Wars: The Force Awakens» εδώ: