Industry

Τα «Μυαλά που Κουβαλάς 2» έγινε η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων με 1 δις στο box office χωρών εκτός Αμερικής

στα 10

Η ταινία φαινόμενο της Pixar συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Τα «Μυαλά που Κουβαλάς 2» έγινε η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων με 1 δις στο box office χωρών εκτός Αμερικής

H ταινία της Pixar «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2» κατάφερε να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο box office των χωρών εκτός της Αμερικής γίνοντας η μία από τις 12 ταινίες στην ιστορία —και η μοναδική ταινία κινουμένων σχεδίων— που κατάφερε να το πετύχει αυτό.

Το σίκουελ της Pixar της Disney είναι ήδη η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις της χρονιάς με 1.649 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 1.002 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις υπόλοιπες χώρες και 646,3 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αμερική. Πριν από εβδομάδες, η ταινία κατάφερε να ξεπεράσει και το «Frozen II» ως η ταινία κινουμένων σχεδίων με τις υψηλότερες εισπράξεις στην ιστορία.

Διαβάστε ακόμα: Το «Deadpool & Wolverine» ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο στο παγκόσμιο box office (!)

Inside Out 2

Αν και 55 ταινίες έχουν συγκεντρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως, μόλις δώδεκα κατάφεραν να πετύχουν αυτό το σημείο αναφοράς μόνο από τις αγορές των χωρών εκτός της Αμερικής - και 11 από αυτές ήταν live action ταινίες.

Ενώ το 2019 το remake του «Βασιλιά των Λιονταριών» της Disney κέρδισε ένα εντυπωσιακό ποσό 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις υπόλοιπες χώρες, το στούντιο έχει κατηγοριοποιήσει το remake ως live action και όχι CGI ταινία, οπότε τα «Μυαλά που Κουβαλάς 2» είναι τεχνικά η πρώτη κυκλοφορία κινουμένων σχεδίων που εντάσσεται στο πολυπόθητο αυτό κλαμπ.

Οι κορυφαίες ξένες αγορές είναι το Μεξικό (102.2 εκατομμύρια δολάρια), η Βραζιλία (80 εκατομμύρια δολάρια), το Ηνωμένο Βασίλειο (72.7 εκατομμύρια δολάρια), η Γαλλία (62.6 εκατομμύρια δολάρια) και η Κορέα (60.8 εκατομμύρια δολάρια). Στην Ελλάδα η ταινία κατάφερε να φτάσει τα 629.536 εισιτήρια μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα.