Industry

Το «Deadpool & Wolverine» ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο στο παγκόσμιο box office (!)

στα 10

Μετά τα πρώτα εντυπωσιακά νούμερα, η trending ταινία του Σον Λέβι καταρρίπτει νέα εισπρακτικά ρεκόρ.

Το «Deadpool & Wolverine» ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο στο παγκόσμιο box office (!)

Από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του -αν όχι ήδη από πριν- το «Deadpool & Wolverine» προβλεπόταν μία από τις εισπρακτικότερες επιτυχίες της τρέχουσας κινηματογραφικής χρονιάς. Μόλις μέσα στο πρώτο σαββατοκύριακο κυκλοφορίας της, η ταινία έγραψε ιστορία στο αμερικανικό box office, καταφέρνοντας να αγγίξει τα 205 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Εδώ και μερικές μέρες, το φιλμ αποτελεί και επίσημα το νεότερο μέλος της λέσχης του δισεκατομμυρίου. Η συνέχεια της ταινίας της Marvel σε παραγωγή της Disney, με πρωταγωνιστές τους Ράιαν Ρέινολντς και Χιου Τζάκμαν, έχει συγκεντρώσει 494,3 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 535,1 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς, αποφέροντας συνολικά 1.029 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Είναι η δεύτερη κυκλοφορία του 2024 που ξεπέρασε το -φαινομενικά άπιαστο- ποσό της τάξης των 10 ψηφίων, μετά την επιτυχία της Pixar, «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2» των 1.558 δισεκατομμυρίων.

Διαβάστε ακόμα: «Τα Μυαλά Που Κουβαλάς 2» έγινε η εισπρακτικότερη ταινία κινουμένων σχεδίων

Deadpool Deadpool

Σύντομα δε, ετοιμάζεται να ξεπεράσει και το «Joker» του 2019, το οποίο αποτελεί τη μοναδική μέχρι στιγμής κατάλληλη άνω των 17 ταινία που συγκέντρωσε 1,07 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Deadpool & Wolverine είναι η 31η ταινία της Disney και η 11η στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel που φτάνει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η τολμηρή περιπέτεια ήταν απαραίτητη για το MCU, καθώς το κάποτε ακαταμάχητο κινηματογραφικό μεγαθήριο είχε αρχίσει να εμφανίζει ορισμένα σημάδια κόπωσης, με πρόσφατες αποτυχίες όπως το «Eternals», το «Ant-Man and the Wasp: Κβαντομανία» και το «The Marvels».

Παρ' όλο που -μετά πανδημίας- ταινίες, όπως το «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» (956 εκατομμύρια δολάρια), το «Black Panther: Wakanda Forever» του 2022 (859 εκατομμύρια δολάρια) και το «Guardians of the Galaxy Vol. 3» του 2023 (846 εκατομμύρια δολάρια), πλησίασαν το 1 δισεκατομμύριο, το «Deadpool & Wolverine» είναι η δεύτερη ταινία του MCU που ξεπέρασε το πόσο μετά το «Avengers: Endgame» του 2019.