Buzz

«Independence Day» the sequel: Ο Ρόλαντ Εμεριχ θέλει οπωσδήποτε τον Γουίλ Σμιθ!

στα 10

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες στο Χόλιγουντ που κάνει οικονομίες, αλλά ο Ρόλαντ Εμεριχ δεν το βάζει κάτω. Εχει δύο σενάρια στα χέρια του για τα sequels του «Independence Day»: ένα με κι ένα χωρίς τον Γουίλ Σμιθ.

«Independence Day» the sequel: Ο Ρόλαντ Εμεριχ θέλει οπωσδήποτε τον Γουίλ Σμιθ!

Ο Ρόλαντ Εμεριχ και η Fox ετοιμάζουν πυρετωδώς τα δύο sequels του «Independence Day», αλλά τα τελευταία νέα ήταν αποθαρρυντικά για την επιστροφή του μεγάλου πρωταγωνιστή: ο Εμεριχ είχε δήλωσε ότι δεν υπήρχε μπάτζετ για να ζητήσει από τον Γουίλ Σμιθ να επιστρέψει. Τις δηλώσεις αυτές τις είχε κάνει στις αρχές του καλοκαιριού: ο Εμεριχ υποστήριζε ότι ο σταρ του «After Earth» είναι πλέον «πολύ διάσημος» και δεν έχει μπάτζετ για να τον πληρώσει. «Ο Γουίλ Σμιθ δεν μπορεί να είναι μαζί μας γιατί είναι πολύ ακριβός. Είναι πλέον μεγάλος σταρ. Θα μας κόστιζε πάρα πολύ...» έλεγε ο Εμεριχ.

Να όμως που φαίνεται ότι ο σκηνοθέτης δεν είναι διαθετειμένος να θυσιάσει έτσι εύκολα τον σταρ του. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο indiewire.com, ο Εμεριχ ομολόγησε ότι η προετοιμασία των sequels είναι χαοτική: «Μία καθημερινή μάχη... το μπάτζετ, τα προγράμματα, οι ηθοποιοί. Ομως σας διαβεβαιώ το αποτέλεσμα μοιάζει πολύ καλό...»

Οταν ο δημοσιογράφος του indiewire τον πιέζει για λεπτομέρειες σχετικά με τον Γουίλ Σμιθ, ο σκηνοθέτης αρνείται να απαντήσει. Του ξεφεύγει όμως ότι υπάρχουν «δύο σενάρια» στα χέρια του. Σε περισσότερη πίεση του δημοσιογράφου, αν αυτό σημαίνει ένα σενάριο που συμπεριλαμβάνει τον πιλότο Στίβεν Χίλερ (το χαρακτήρα του Σμιθ στην πρώτη ταινία) κι ένα που όχι, ο Εμεριχ αναγκάστηκε να απαντήσει: «Ναι, έτσι είναι». Κι έβαλε τα γέλια. «Θα σας φαίνεται τρελό, αλλά έτσι κινούμαστε πλέον...»

1

Φήμες θέλουν ότι αν ο κάπτεν Χίλερ επιστρέψει, ο μικρός του γιος που τώρα φυσικά έχει μεγαλώσει σε 20χρονο άντρα, θα πάρει τη μορφή του Μάικλ Μπ. Τζόρνταν (πρωταγωνιστή του «Μία Στάση Πριν το Τέλος»)

Αλλες φήμες επίσης διαβεβαιώνουν ότι δύο ηθοποιοί έχουν ήδη υπογράψει: ο Τζέφ Γκόλντμπλουμ κι ο Μπιλ Πούλμαν.

2

Τι άλλο γνωρίζουμε για τα δύο sequels;

Οι ταινίες θα λέγονται, από κοινού, «ID Forever» και η ιστορία θα εκτυλίσσεται γύρω στα είκοσι χρόνια μετά την πρώτη ταινία του 1996. Οι εξωγήινοι έχουν καλέσει ενισχύσεις στη Γη και οι άνθρωποι, ενώ γνωρίζουν ότι η απειλή επιστρέφει δριμύτερη, δεν έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν σωστά: επειδή ο μόνος τρόπος να ταξιδέψουν στο διάστημα είναι μέσω ειδικών λαγουμιών, οι εξωγήινοι μπορούν να κάνουν το ταξίδι μέσα σε λίγες εβδομάδες, ενώ οι άνθρωποι χρειάζονται γύρω στα 20 με 25 χρόνια για να εξελίξουν την απαραίτητη τεχνολογία! «Θα συναντήσουμε κάποιους από τους παλιούς ήρωες,» εξηγεί ο Εμεριχ, «αλλά θα γνωρίσουμε και πολλούς νέους. Μοιάζει λίγο σα ν’ αναλαμβάνουν δράση οι γιοι των κεντρικών χαρακτήρων της πρώτης ταινίας.»

Περιμένουμε λοιπόν τις κρίσιμες εξελίξεις...