Industry

Ο Γουίλ Σμιθ δε θα παίξει στο sequel της «Μέρας Ανεξαρτησίας» γιατί... είναι πολύ ακριβός

στα 10

Η Fox μπορεί να ετοιμάζει πυρετωδώς το sequel του «Independence Day», αλλά λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Ο Ρόλαντ Εμεριχ δήλωσε ότι δεν έχει μπάτζετ για να ζητήσει από τον πρωταγωνιστή Γουίλ Σμιθ να επιστρέψει...

Ο Γουίλ Σμιθ δε θα παίξει στο sequel της «Μέρας Ανεξαρτησίας» γιατί... είναι πολύ ακριβός

Σας είχαμε μιλήσει για τα φιλόδοξα σχέδια της συνέχειας της «Μέρας Ανεξαρτησίας» - όχι με ένα μόνο, αλλά 2 sequel (ίσως αν καθυστερείς 20 χρόνια έχεις πρόστιμο). Ο Ρόλαντ Εμεριχ βγήκε στη γύρα για να προωθήσει την νέα του ταινία «White House Down» και βρήκε ευκαιρία να δώσει στα media νέα στοιχεία για τα σίκουελ του «Independence Day» που ετοιμάζει.

Οι ταινίες θα λέγονται, από κοινού, «ID Forever» και η ιστορία θα εκτυλίσσεται γύρω στα είκοσι χρόνια μετά την πρώτη ταινία του 1996. Οι εξωγήινοι έχουν καλέσει ενισχύσεις στη Γη και οι άνθρωποι, ενώ γνωρίζουν ότι η απειλή επιστρέφει δριμύτερη, δεν έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν σωστά: επειδή ο μόνος τρόπος να ταξιδέψουν στο διάστημα είναι μέσω ειδικών λαγουμιών, οι εξωγήινοι μπορούν να κάνουν το ταξίδι μέσα σε λίγες εβδομάδες, ενώ οι άνθρωποι χρειάζονται γύρω στα 20 με 25 χρόνια για να εξελίξουν την απαραίτητη τεχνολογία! «Θα συναντήσουμε κάποιους από τους παλιούς ήρωες,» εξηγεί ο Εμεριχ, «αλλά θα γνωρίσουμε και πολλούς νέους. Μοιάζει λίγο σα ν’ αναλαμβάνουν δράση οι γιοι των κεντρικών χαρακτήρων της πρώτης ταινίας.»

Η νέα αποκάλυψη του Εμεριχ όμως είναι ότι στις καινούργιες ταινίες δε θα εμφανίζεται ο Γουίλ Σμιθ - πρωταγωνιστής της πρώτης. Ο Εμεριχ υποστηρίζει ότι ο σταρ του «After Earth» είναι πλέον «πολύ διάσημος» και «δεν έχει μπάτζετ για να τον πληρώσει...»

«Ο Γουίλ Σμιθ δεν μπορεί να είναι μαζί μας γιατί είναι πολύ ακριβός. Είναι πλέον μεγάλος σταρ. Θα μας κόστιζε πάρα πολύ...» δήλωσε ο Εμεριχ.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δεν μοιράστηκε καμία άλλη λεπτομέρεια για το ποιοι θα είναι στο καστ των sequels. Τίποτα. Τσιμουδιά. Νάδα.

Αυτό έκανε μεγάλη εντύπωση στον διεθνή Τύπο, καθώς κανείς δε θα περίμενε ότι οι συνέχειες ενός από τα μεγαλύτερα blockbusters όλων των εποχών δεν θα... είχε το μπάτζετ (!) για μεγάλους σταρς. Να θυμίσουμε ότι το 1996 η «Μέρα Ανεξαρτησίας» είχε επιστρέψει 817 εκατομμύρια στους παραγωγούς της από τα διεθνή box office.

Aπό το 2001 ο Γουίλ Σμιθ έχει υπολογιστεί ότι φέρνει ο ίδιος πίσω σε κάθε ταινία του 20 εκατομμύρια δολάρια. Κι ενώ κατά τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας της νέας χιλιετίας η αμοιβή του είχε εκτοξευθεί σε κάτι πάνω από 30 εκατομμύρια, τώρα έχει επιστρέψει στα 20 εκατομμύρια δολάρια (τόσο πληρώθηκε για τη δεύτερη συνέχεια του «Men in Black»).

Πάντως αυτή η είδηση συνεχίζει να μην συμβαδίζει με τη λογική μας. Ειδικά μετά την αποτυχία του «After Earth», που όπως έγραψαν όλα τα κινηματογραφικά μέσα παγκοσμίως σηματοδότησε και την «πτώση του άστρου του Γουίλ Σμιθ».

Εμπαινε τώρα Εμεριχ, έμπαινε!