Buzz

«After Earth»: Η πτώση του άστρου του Γουιλ Σμιθ;

στα 10

Η ακριβή, φιλόδοξη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Μ Νάιτ Σιάμαλαν, δεν κατόρθωσε να κερδίσει την πρώτη θέση στα αμερικάνικα ταμεία το σαββατοκύριακο. Αλλά ούτε και τη δεύτερη.

«After Earth»:  Η πτώση του άστρου του Γουιλ Σμιθ;

Μπορεί ο Μ Νάιτ Σιάμαλαν να έχει χάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό το μαγικό του άγγιγμα και την ικανότητά του να κάνει επιτυχίες, όμως στην πραγματικότητα, το «After Earth», είναι μια ταινία του Γουίλ Σμιθ.

Ηταν αυτός που είχε την ιδέα για το σενάριο, αυτός που αποφάσισε ότι το φιλμ είναι ένα κατάλληλο πρότζεκτ γαι να πρωταγωνιστήσει για μια ακόμη φορά μαζί με τον γιο του Τζέιντεν, αυτός που έπεισε την Sony Pictures να χρηματοδοτήσει το φιλμ με 130 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν πρέπει να ήταν δύσκολο, αφού ο Σμιθ ήταν ένας από τους πιο «οικονομικά ασφαλείς» χολιγουντιανούς σταρ. Μέχρι σήμερα. Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, το «After Earth» άνοιξε στις αίθουσες της Αμερικής εν μέσω όχι ακριβώς διθυραμβικών κριτικών και ενός publicity που δεν ήταν επίσης θετικό καθώς αρκετοί ανακάλυπταν υπερβολικά ενοχλητικές επιρροές στο φιλμ αλλά και την συμπεριφορά του Σμιθ από τις ιδέες του Ρ. Λον Χάμπαρτ.

Οποιοι κι αν είναι οι λόγοι όμως, η ουσία παραμένει: το «After Earth» κατόρθωσε να σκαρφαλώσει μόλις στην τρίτη θέση του Αμερικάνικου box office πίσω από το «Fast and Furious 6» αλλά και το «Now You See Me» με μόλις 27,3 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις.

Οχι δεν είναι το χειρότερο άνοιγμα ταινίας του Γουίλ Σμιθ, το «Ali», το «Seven Pounds» και το «Pursuit of Happyness» τα είχαν πάει χειρότερα, όμως καμμιά τους δεν είχε ανοίξει με τον θόρυβο και την διαφημιστική καμπάνια ενός καλοκαιρινού blockbuster και καμιά δεν είχε το budget του «After Earth».

Η ταινία του Σιάμαλαν ανοίγει τις επόμενες μέρες στο μεγαλύτερο τμήμα του πλανήτη, οπότε η ικανότητα του Σμιθ να προσελκύει το κοινό στις αίθουσες παγκοσμίως δεν έχει κριθεί ακόμη, όμως στις Ηνωμένες πολιτείες, οι αναλύσεις για το αν το brand Will Smith βρίσκεται σε πτώση, ή αν έχει ήδη σβήσει, έχουν... ανάψει για τα καλά.

Η δική μας συμβουλή; Καλύτερα o Σμιθ να αποφύγει στο μέλλον τον Μ Νάιτ Σιάμαλαν και να αφήσει τον Τζέιντεν στην ησυχία του, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει το πανεπιστήμιο...

Tags: after earth