Buzz

«Inavouable»: H Κατρίν Μπρεγιά επιστρέφει με ένα ριμέικ του «H Βασίλισσα της Καρδιάς»

στα 10

Η γαλλίδα auteur που δεν φοβήθηκε ποτέ να μιλήσει για θέματα ταμπού στο σινεμά, επιστρέφει μετά από μια μακρινή απουσία.

«Inavouable»: H Κατρίν Μπρεγιά επιστρέφει με ένα ριμέικ του «H Βασίλισσα της Καρδιάς»
Σκηνή από την «H Βασίλισσα της Καρδιάς»

Η τελευταία ταινία της Κατρίν Μπρεγιά υπήρξε το απρόβλητο στη χώρα μας «Abuse of Weakness», γυρισμένο το 2013, με την Ιζαμπέλ Ιπέρ στον ρόλο μιας σκηνοθέτη που μετά από ένα εγκεφαλικό κι όσο προσπαθεί να συνέλθει μπλέκεται με έναν απατεώνα που της αποσπά μεγάλα ποσά χρημάτων, μια ιστορία που δεν θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από την ζωή, αλλά που είναι αυτό ακριβώς που η Μπρεγιά βίωσε στ΄ αλήθεια μετά από το δικό της εγκεφαλικό το 2004.

Διαβάστε επίσης: Μετά το «Raw», η Ζουλιά Ντικουρνό επιστρέφει με το «Titane»

catherine breillat isabelle huppertc607 H Μπρεγιά με την Ιζαμπέλ Ιπέρ και τον Κουλ Σεν στα γυρίσματα του «Abuse of Weakness».

Από τις πρώτες της ταινίες, η σκηνοθέτης και συγγραφέας μίλησε με τόλμη και δίχως περιστροφές για θέματα που αφορούν την σεξουαλικότητα, το σώμα, τα ηθικά και κοινωνικά ταμπού, οπότε με κάποιο τρόπο μπορείς να αντιληφθείς τους λόγους που «H Βασίλισσα της Καρδιάς» της δανέζας Μέι ελ-Τούκι της κίνησε το ενδιαφέρον.

Κι αν η ιστορία της επιτυχημένης μητέρας, συζύγου κι επαγγελματία που μπλέκεται σε μια ερωτική σχέση με τον γιο του άντρα της από τον προηγούμενο του γάμο, ακούγεται μάλλον light για τα δεδομένα της σκηνοθέτη του «Romance» ή του «Anatomy of Hell», είμαστε βέβαιοι ότι η Μπρεγιά θα δώσει στο φιλμ την δική της ιδιότυπη σφραγίδα.

H ταινία θα ξεκινήσει γυρίσματα το καλοκαίρι και για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Μπρεγιά επέλεξε την Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι και τον Ολιβιέ Ραμπουρντέν. Ανυπομονούμε ήδη.

Δείτε ακόμη: Εντεκα χρόνια μετά το «Tiny Furniture», η Λίνα Ντάναμ επιστρέφει με καινούρια ταινία