Buzz

Μετά το «Raw», η Ζουλιά Ντικουρνό επιστρέφει με το «Titane»

στα 10

Χτίζοντας πάνω στην φήμη και το hype της πρώτης της ταινίας, η Γαλλίδα σκηνοθέτης επιστρέφει με ένα ακόμη θρίλερ. Και διαγωνίζεται για πρώτη φορά για τον Χρυσό Φοίνικα στο 74ο Φεστιβάλ Καννών.

Μετά το «Raw», η Ζουλιά Ντικουρνό επιστρέφει με το «Titane»

Σε μια εποχή όπου ο υπερθετικός βαθμός χρησιμοποιείται χωρίς δεύτερη σκέψη, το συμπαθητικό, έως αξιοπρόσεκτο ντεμπούτο τής Ζουλιά Ντικουρνό, «Raw», χαιρετίστηκε ως αριστουργηματικό και ρηξικέλευθο, μεταμορφώνοντας αυτοστιγμή την δημιουργό του στο next big thing του κινηματογραφικού κόσμου.

Τώρα με την δεύτερη ταινία της να ετοιμάζεται για τα αποκαλυπτήριά της, θα γίνει σαφές το πόσο από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το «Raw» είχε να κάνει με την αξία της ταινίας και το ταλέντο της Ντικουρνό και πόσο με το αγνή υπερβολή του hype.

Δείτε ακόμη: H Ζιλιέτ Μπινός κι ο Βενσάν Λιντόν βάζουν φωτιά στην οθόνη, με αγάπη κι αγριότητα, στη νέα ταινία της Κλερ Ντενί

To «Titane» ακολουθεί την ιστορία ενός νεαρού άντρα που συλλαμβάνεται με το πρόσωπό του γεμάτο μώλωπες από τους τελωνειακούς στο αεροδρόμιο. Στην ανάκριση ισχυρίζεται ότι το όνομά του είναι Αντριέν Λεγκράν, ένα αγόρι που εξαφανίστηκε από το σπίτι του πριν από χρόνια. Για τον πατέρα του, Βενσάν, ένας μακρύς εφιάλτης φτάνει στο τέλος του και παίρνει τον νεαρό σπίτι του, καλοσωρίζοντας πίσω τον χαμένο του γιο.

Μόνο που σχεδόν ταυτόχρονα με την άφιξη του Αντριέν, μια σειρά από φριχτούς φόνους συγκλονίζει την περιοχή και το ερώτημα αν τα δύο γεγονότα συνδέονται αιωρείται απειλητικό. Και κάπως έτσι ξεκινά μια ιστορία που περιγράφεται από τους δημιουργούς της ως «μια ξεχωριστή και σοκαριστική εξερεύνηση της οικογένειας της πίστης και της σάρκας, που θα αφήσει τους θεατές του συντετριμμένους».

Αν αναρωτιέστε για το πώς χτίζεται το hype...

Δείτε εδώ το «αινιγματικό» (φυσικά) πρώτο τρέιλερ του «Titane»:

Διαβάστε ακόμη: Αυτό είναι το επίσημο πρόγραμμα του 74ου Φεστιβάλ Καννών**