Buzz

Το Χόλιγουντ μποϋκοτάρει τους Dolce & Gabbana

στα 10

O Ράιαν Μέρφι του «Glee» και του «American Horror Story» προσκαλεί το Χόλιγουντ σε μποϋκοτάζ των Dolce & Gabbana μετά από τις αντιδραστικές και υποκριτικές δηλώσεις τους γύρω από την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Το Χόλιγουντ μποϋκοτάρει τους Dolce & Gabbana

Ηταν μόλις πριν λίγες ημέρες, όταν ο Ντομένικο Ντόλτσε και ο Στέφανο Γκαμπάνα, πιο γνωστοί ως το δίδυμο των Dolce & Gabbana και πρώην ζευγάρι και στη ζωή, φωτογραφήθηκαν για το ιταλικό περιοδικό Panorama, ποζάροντας στο εξώφυλλο με τον τίτλο «Ζήτω η οικογένεια (η παραδοσιακή)».

Στη συνέντευξη ο Ντομένικο Ντόλτσε ονόμασε τα παιδιά της εξωσωματικής γονιμοποιήσης «συνθετικά» από «μήτρες για ενοικίαση», καταλήγοντας πως η μόνη οικογένεια είναι η παραδοσιακή: «Η ζωή έχει τη δική της φυσική ροή, υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει να αλλάζουν. Η οικογένεια είναι μια. Γεννιέσαι από πατέρα και μητέρα - ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι. Ονομάζω τα χημικά παιδιά, συνθετικά παιδιά. Νοικιασμένες μήτρες, σπέρμα που διαλέγεις από ένα κατάλογο»

Dolce & Gabbana Panorama Cover 607

Οι δηλώσεις των δύο σχεδιαστών προκάλεσαν παγκόσμια οργή που εκφράστηκε δεόντως στα social media από ζευγάρια που έχουν αποκτήσει παιδιά με εξωσωματική γονιμοποίηση, αλλά κυρίως από μέλη της LGBT κοινότητας που τους κατηγόρησαν για υποκρισία.

Δημόσια αντέδρασε έντονα στα λεγόμενα του Ντομένικο Ντόλτσε των Dolce & Gabbana, ο Ελτον Τζον, ο οποίος έχει δύο παιδιά με τον συζυγό του Ντέιβιντ Φέρνις, ζήτησε το μποϋκοτάζ των δύο σχεδιαστών ενώ γρήγορα το καλεσμά του ήρθε να στηρίξει ο Ρίκι Μάρτιν, η Κόρτνεϊ Λοβ, η Βικτόρια Μπέκαμ αλλά και πλήθος ανώνυμου κόσμου και οργανώσεων.

O Ράιαν Μέρφι του «Glee», του «American Horror Story» και του «Normal Heart», πατέρας και αυτός δύο παιδιών μαζί με το συζυγό του, επιτέθηκε ευθεία στους σχεδιαστές λέγοντας πως δεν θα αγοράσει ξανά ή θα χρησιιμοποιήσει ποτέ ρούχα τους σε κάποια από τις παραγωγές του αλλά και πως θα πετάξει στα σκουπίδια όλα όσα ήδη έχει στην κατοχή του. Ταυτόχρονα προσκαλεί το Χόλιγουντ να μποϋκοτάρει τους σχεδιαστές, με τον ίδιο τρόπο που το Χόλιγουντ μποϋκόταρε το Beverly Hills Hotel λόγω των ομοφοβικών πολιτικών του ιδιοκτήτη του Σουλτάνου του Μπρουνέι, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει την οργή του.

Διαβάστε ακόμη: «The Normal Heart»: η ταινία του HBO υπενθυμίζει το φυσιολογικό

Ryan Murphy Husband Photo 607 O Ράιαν Μέρφι (δεξιά) με τον συζυγό του Ντέιβιντ Μίλερ

«Αυτό δεν είναι μόνο ένα ζήτημα των γκέι. Ξέρω 10 γυναίκες στη ζωή μου που έκαναν εξωσωματική γονιμοποιήση. Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι ένα επιστημονικό θαύμα που βοηθάει αγαπημένες οικογένειες να κάνουν το ονειρό τους πραγματικότητα. Το να τους λέμε ότι οι επιλογές τους δεν είναι αποδεκτές, είμαι σίγουρος πως θα τις αποτρέψει να πάνε σε ένα κατάστημα Dolce & Gabbana για να αγοράσουν ρούχα στο άμεσο μέλλον. Οι δηλώσεις τους εξόργισαν την γκέι κοινότητα που πάντοτε τους στήριζε. Είναι τόσο αμαθές αυτό που είπαν και καθόλου μοντέρνο. Υπάρχουν κάθε είδους οικογένειες στις μέρες μας.»

Αίσθηση έχει προκαλέσει και ένα άρθρο στο ιταλικό Vanity Fair το 2005 όπου οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα είχαν φωτογραφηθεί στο εξώφυλλο κρατώντας παιδιά και τον Στέφανο Γκαμπάνα να δηλώνει: «Το ονειρό μου ήταν να κάνω ένα παιδί. Θέλω το δικό μου παιδί, ένα βιολογικό παιδί, καρπό του σπερματός μου, το οποίο βέβαια θα συλληφθεί με εξωσωματική γονιμοποιήση γιατί δεν θα είχε νόημα να κάνω έρωτα με μια γυναίκα που δεν αγαπώ.»

Στο άρθρο αυτό αναφέρθηκε και ο Ράιαν Μέρφι: «Είναι υποκριτές. Και με το γεγονός ότι πουλούν την εικόνα της οικογένειας στις καμπάνιες και στα πρόσφατα σόου τους. Μην χρησιμοποιείτε την οικογένεια στις διαφημίσεις σας σαν δόλωμα. Είναι δικαιώμά τους να μιλάνε έτσι, όπως είναι και δικό μου δικαίωμα να μην χρησιμοποιήσω ποτέ κανένα ρούχο τους στις παραγωγές μου ή να αγοράσω για τον εαυτό μου.»

Οι δύο σχεδιαστές προσπάθησαν να καλύψουν τα λεγομενά τους, δηλώνοντας πως ήταν προσωπικές τους απόψεις και όχι κάτι που λέχθηκε για να κρίνει τις ζωές των άλλων, ενώ βρήκαν «γελοία» τη σύνδεση των ρούχων τους και το ενδεχόμενο ενός μποϋκοτάζ με τη διαφωνία κάποιων στα όσα δήλωσαν.

Διαβάστε ακόμη: