Buzz

Το ομοφοβικό ξέσπασμα του Αλεκ Μπόλντγουιν και μια εκπομπή που κόπηκε νωρίς

στα 10

Ενα βίντεο που «συνέλαβε» τον Αλεκ Μπόλντγουιν να βρίζει έναν παπαράτσι με ομοφοβικές εκφράσεις ήταν αρκετό για να αναγκάσει το MSNBC να αναβάλλει το νυχτερινό του σόου του και τον ίδιο να απολογηθεί δημόσια. Οχι για πρώτη φορά φέτος.

Το ομοφοβικό ξέσπασμα του Αλεκ Μπόλντγουιν και μια εκπομπή που κόπηκε νωρίς

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλεκ Μπόλντγουιν χρειάστηκε να απολογηθεί για τις δημόσιες ομοφοβικές και ρατσιστικές του δηλώσεις.

Τον Φεβρουάριο, ένας Αφροαμερικάνος φωτογράφος κατηγόρησε τον Μπόλντγουιν πως τον αποκάλεσε «νέγρο», ενώ πιο πρόσφατα, τον Ιούνιο του 2013, με αφορμή το σχόλιο του Βρετανού δημοσιογράφου Τζορτζ Σταρκ για το γεγονός πως η σύζυγος του τουίταρε κατά τη διάρκεια της κηδείας του Τζέιμς Γκαντολφίνι, ο Μπόλντγουιν τον είχε αποκαλεσει στο λογαριασμό του στο twiiter «toxic little queen», συμπληρώνοντας πως «Θα έχωνα το πόδι μου στον γαμημένο κώλο σου, Τζορτζ Σταρκ, αλλά είμαι σίγουρος πως είναι πολύ βαθιά».

Σε μια προσπάθεια του να αντιστρέψει το σχόλιο είχε δηλώσει: «Η λέξη "queen" έχει για μένα διαφορετική σημασία και δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κάτι που ο κόσμος το βρίσκει ομοφοβικό. Για μένα η λέξη "queen" δεν συνδέεται με τη σεξουαλικότητα. Ξέρω γυναίκες που ενεργούν ως "queens", ξέρω στρέιτ άνδρες που κάνουν το ίδιο και ξέρω και γκέι άνδρες που κάνουν το ίδιο. Για μένα αυτοί είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν πως η τήρηση των κανόνων δεν τους αφορά.»

Πριν λίγες ημέρες το lifestyle σάιτ ΤΜΖ πρόβαλε αποκλειστικά ένα βίντεο στο οποίο ο Μπόλντγουιν διώχνει δύο παπαράτσι με βιντεοκάμερες που προσπαθούν να πλησιάσουν το αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκεται η οικογένειά του. Αφού τους διώχνει, επιστρέφει στο αυτοκίνητο αποκαλώντας τον ένα από τους δύο «cocksucking fag».

Το βίντεο προκάλεσε, όπως αναμενόταν αντιδράσεις, τόσο από οργανώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας, όσο και χρήστες των social media που κατηγόρησαν τον Μπόλντγουιν για διπροσωπία, καθώς ενώ υποστηρίζει σθεναρά το γεγονός πως είναι αριστερός και υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους είναι κατά βάθος ένας ρατσιστής και ομοφοβικός.

2

Στο internet εμφανίστηκαν αμέσως online διαμαρτυρίες που απευθύνοντας κυρίως προς το δίκτυο MSNBC, όπου εδώ και ένα μήνα ο Μπόλντγουιν είναι οικοδεσπότης του δικού του σόου «Up Late With Alec Baldwin», ζητώντας την απόλυσή του. Η αντίδραση του καναλιού ήταν άμεση, αφού ανέβαλε το σόου για δύο εβδομάδες, χωρίς ωστόσο να συνδέσει ρητά το γεγονός με την αποφασή του.

Αμέσως, ο Μπόντγουιν ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του στο twiiter με επίσημη ανακοίνωση, λέγοντας τα εξής: «Δεν είχα πρόθεση να πληγώσω ή να προσβάλλω οποιονδήποτε με την επιλογή των λέξεων μου, αλλά ξεκάθαρα το έκανα και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Οι λέξεις είναι σημαντικές. Το καταλαβαίνω και από δω και πέρα θα προσέχω τι λέω. Αυτά που είπα και έκανα αυτήν την εβδομάδα, προσπαθώντας να προστατέψω την οικογένειά μου, ήταν προσβλητικά και απαράδεκτα. Μια συμπεριφορά σαν αυτή υποβιβάζει δικαιώματα που χρειάστηκαν σκληρούς αγώνες και που υποστηρίζω με όλη τη δύναμή μου.».

2

Μετά την απόφαση του καναλιού να αναβάλλει το σόου του Μπόλντγουιν, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation), της οργάνωσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας, δήλωσε: «Ο Αλεκ Μπόλντγουιν πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβει πραγματική δράση ακόμη και μετά τη συγγνώμη του. Το MSNBC έστειλε ένα μήνυμα ότι τα ομοφοβικά ξεσπάσματα φέρουν συνέπειες και αυτό είναι το σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε τη στιγμή που η LGBT κοινότητα συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσανάλογα επίπεδα προσβολών και βία, απλά και μόνο επειδή είναι αυτοί που είναι.»

Δείτε εδώ το επίμαχο βίντεο που κόστισε στον Μπόλντγουιν την εκπομπή του και μαζί τη φήμη του:


Διαβάστε ακόμη: