Buzz

O Γουέντγουορθ Μιλερ του «Prison Break» αντιδρά στην ομοφοβική πολιτική του Πούτιν

στα 10

Καλεσμένος του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Αγίας Πετρούπολης, ο Γουέντγουορθ Μίλερ του «Prison Break» αρνήθηκε την πρόσκληση, στέλνοντας μια ανοιχτή επιστολή - διαμαρτυρία για την ομοφοβική πολιτική του Πούτιν. Αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, δημόσια πως είναι γκέι.

O Γουέντγουορθ Μιλερ του «Prison Break» αντιδρά στην ομοφοβική πολιτική του Πούτιν

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις coming out όταν είσαι γκέι σταρ στο Χόλιγουντ. Οποιον και να διαλέξεις, όμως, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: η LGBT κοινότητα σε όλον τον κόσμο αποκτά έναν ισχυρό σύμμαχο στην ορατότητα των διεκδικήσεων της για ίσα δικαιώματα.

Πράγμα που ειδικά στην περίπτωση του Γουέντγουορθ Μίλερ (πρωταγωνιστή του «Prison Break» και πιο πρόσφατα σεναριογράφου του «Stoker») υπήρξε και το κίνητρο για τη δημόσια αποκάλυψη της ομοφυλοφιλίας του, με αφορμή την πρόσκληση που του έγινε από το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αγίας Πετρούπολης να παρευρεθεί στη διοργάνωση ως ένας από τους τιμητικούς καλεσμένους του Φεστιβάλ.

Ο Μίλερ απέστειλε μια ανοιχτή επιστολή στους διοργανωτές του Φεστιβάλ, διαμαρτυρόμενος για την ομοφοβική πολιτική του Πούτιν και το κυνήγι μαγισσών που έχει ξεκινήσει στη Ρωσία εναντίον της LGBT κοινότητας.

«Ευχαριστώ για την ευγενική σας πρόσκληση. Σαν κάποιος που έχει επισκεφθεί με χαρά τη Ρωσία στο παρελθόν και επιπλέον διεκδικώ σε ένα βαθμό ρωσική καταγωγή, θα ήμουν πολύ χαρούμενος να τη δεχτώ.

Δυστυχώς, σαν ένας γκέι άντρας, πρέπει να αρνηθώ.

Είμαι πολύ προβληματισμένος από την πρόσφατη αντιμετώπιση των γκέι αντρών και γυναικών από την ρωσική κυβέρνηση. Η κατάσταση δεν είναι με κανέναν τρόπο αποδεκτή και δεν μπορώ με καθαρή συνείδηση να συμμετάσχω σε μια εορταστική περίσταση η οποία φιλοξενείται σε μια χώρα όπου άνθρωποι σαν εμένα βρίσκονται στην θέση να τους αρνούνται συστηματικά το βασικό δικαίωμα να ζουν και να αγαπούν ανοιχτά.

Ισως όταν η κατάσταση βελτιωθεί, θα είμαι ελεύθερος να κάνω μια διαφορετική επιλογή.

Ως τότε...»

Η διαμαρτυρία του Μίλερ ήρθε να προστεθεί σε μια παγκόσμια κίνηση αντίδρασης του καλλιτεχνικού (και όχι μόνο) κόσμου εναντίον της πολιτικής του Πούτιν, η οποία κορυφώνεται κυρίως λόγω των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Σότσι της Ρωσίας.

Από τον Στίβεν Φράι, τον Χάρβεϊ Φιρστάιν, τον Τζορτζ Τακέι του Star Trek και τον βραβευμένο με Οσκαρ σεναριογράφο του «Milk» Ντάστιν Λανς Μπλακ, αυτοί είναι μόνο μερικοί από όσους διάσημους έχουν διαμαρτυρηθεί ανοιχτά για την κατάσταση στη Ρωσία, η οποία έχει επιβάλλει νόμους κατά της γκέι προπαγάνδας σε σημείο όπου ακόμη και κάποιος επισκέπτης της Ρωσίας απειλείται με σύλληψη αν θεωρηθεί ότι προβάλλει ιδεώδη αντίθετα με την ομοφοβική κυβερνητική πολιτική.

Διαβάστε ακόμη: