Buzz

Ο Χιροκάζου Κόρε-Εντα θα συνεργαστεί με το Netflix πάνω σε δυο νέα πρότζεκτ

στα 10

Ο αγαπημένος Ιάπωνας auteur ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μια μεγάλου μήκους ταινία και μια δραματική σειρά για την διαδικτυακή πλατφόρμα.

Ο Χιροκάζου Κόρε-Εντα θα συνεργαστεί με το Netflix πάνω σε δυο νέα πρότζεκτ

Για πολλούς ο Ιάπωνας σκηνοθέτης Χιροκάζου Κόρε-Εντα θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους auteur της εποχής μας. Μετά το πολυβραβευμένο «Κλέφτες Καταστημάτων» και την πρώτη του εκτός Ιαπωνίας ταινία, την «Αλήθεια», με πρωταγωνίστρια μάλιστα την Κατρίν Ντενέβ, είχαμε μάθει πως ο Κόρε-Εντα ετοιμάζει μια νέα κορεάτικη ταινία με πρωταγωνιστή τον Σονγκ Κανγκ-χο από τα «Παράσιτα», αλλά χωρίς κανένα άλλο νέο εδώ και καιρό. Αλλά σύμφωνα με τον ίδιο το πρόγραμμά του φαίνεται πως έγινε ακόμα πιο πολυάσχολο μιας και υπέγραψε μια συμφωνία με το Netflix για τα νέα του πρότζεκτ.

Σύμφωνα με το Variety ο Κόρε-Εντα αποκάλυψε όλα αυτά κατά την διάρκεια του Netflix Japan Festival 2021 όπου είπε πως θα συνεργαστεί με την διαδικτυακή πλατφόρμα σε δυο νέα πρότζεκτ χωρίς όμως να αποκαλύψει κάποιες πληροφορίες για την πλοκή τους, μια μεγάλου μπάτζετ ταινία η οποία θα είναι τελείως διαφορετική από ό,τι μας έχει συνηθίσει ο ίδιος μέχρι σήμερα, αλλά και μια σειρά στην οποία θα εκτελεί χρέη showrunner αλλά και θα σκηνοθετήσει μερικά επεισόδια.

Δείτε ακόμη: Ο Χιροκάζου Κόρε-Εντα μιλάει στο Flix.

hirokazu kore-eda yellow quote

«Το Netflix και εγώ συνεργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε μια δραματική σειρά και μια μεγάλου μπάτζετ ταινία που είναι διαφορετική από τις προηγούμενες δουλειές μου. Πρέπει ακόμα να περιμένετε λίγο καιρό πριν ολοκληρωθούν και παραδοθούν. Ενσωματώνω διαφορετικά στοιχεία σε αυτά από θεατρικές ταινίες και προσπαθώ να δημιουργήσω συναρπαστικά έργα. Σας παρακαλώ να τα περιμένετε. Πιθανώς, η κλίμακα της νέας ταινίας θα είναι διαφορετική από τις ταινίες που έχω κάνει πριν. Επίσης, η δραματική σειρά δεν θα πραγματοποιούνταν αν δεν συνεργαζόμουν με το Netflix», δήλωσε ο Κόρε-Εντα.

Και συνέχισε λέγοντας «Δεν είμαι ο μόνος σκηνοθέτης που δουλεύει στην δραματική σειρά αυτή τη στιγμή, είμαι υπεύθυνος για την κύρια σκηνοθεσία και ως showrunner και θα σκηνοθετήσω πολλά επεισόδια ο ίδιος. Αλλά αυτή τη φορά προσπαθώ να ενσωματώσω νέους σκηνοθέτες [στη σειρά] και να συνεργαστώ μαζί τους. Αυτό ήταν και το πιο ενδιαφέρον για μένα για να δουλέψω σε αυτή την σειρά».

Ολα αυτά ακούγονται αρκετά ενδιαφέροντα και ανυπομονούμε να δούμε πως ο Κόρε-Εντα θα φέρει το προσωπικό του στιλ σε αυτά τα δυο νέα πρότζεκτ του Netflix. Περιμένουμε περισσότερα νέα σύντομα.