Buzz

Αυτό είναι, τελικά, το επεξηγηματικό βίντεο που συνοδεύει το «Οσα Παίρνει ο Ανεμος» στο HBO Max

στα 10

Μια «δήλωση αποποίησης ευθύνης» αλλά κι επιπλέον αντιρατσιστικά υλικά προστέθηκαν στο «Οσα Παίρνει ο Ανεμος», για να επισημαίνουν «τη φρίκη της δουλείας».

Αυτό είναι, τελικά, το επεξηγηματικό βίντεο που συνοδεύει το «Οσα Παίρνει ο Ανεμος» στο HBO Max

Δυο εβδομάδες αφότου το HBO Max απέσυρε προσωρινά το «Οσα Παίρνει ο Ανεμος» από την ταινιοθήκη του, το φιλμ επανήλθε, συνοδευόμενο από ένα κείμενο που εκφωνεί, σε ένα πεντάλεπτο βίντεο, η Τζάκλιν Στιούαρτ, Καθηγήτρια Κινηματογραφικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Διαβάστε ακόμη: Ταινίες στην πυρά. Η καταστροφική ακύρωση ενός σύνθετου κληροδοτήματος

Λέει η Στιούαρτ, «Η αποτύπωση αυτού του κόσμου στην ταινία, μέσα από ένα πρίσμα νοσταλγίας, αρνείται τη φρίκη της δουλείας, αλλά και το κληροδότημα φυλετικής ανισότητας που αυτή μας άφησε. Η θέαση του "Οσα Παίρνει ο Ανεμος" μπορεί να είναι άβολη, ακόμα κι επώδυνη, αλλά είναι σημαντικό οι ταινίες της κλασικής περιόδου του Χόλιγουντ να είναι διαθέσιμες στην πρωτότυπη μορφή τους.» Η Στιούαρτ αναλύει περισσότερο την ταινία και σημειώνει ότι, παρόλο που πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του κινηματογράφου, το «Οσα Παίρνει ο Ανεμος» έχει κατακριθεί πολλές φορές για ρατσιστική απεικόνιση.

Διαβάστε ακόμη: Αρκετά με την «αποποίηση ευθύνης», αφήστε μας να δούμε τις ταινίες

Στα προσφερόμενα έξτρα υλικά της ταινίας συμπεριλαμβάνεται, ακόμα, μια ανοιχτή συζήτηση για το φιλμ, με τίτλο «Οσα Παίρνει ο Ανεμος: Ενα πολύπλοκο κληροδότημα», που έγινε και μαγνητοσκοπήθηκε πέρσι στο φεστιβάλ του TCM όπου προβλήθηκε η ταινία, αλλά κι ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, το «Hattie McDaniel: What a Character!», που αποτυπώνει το πορτρέτο της ηθοποιού, της πρώτης Αφροαμερικανίδας που κέρδισε Οσκαρ.