Φεστιβάλ / Βραβεία

H Ακαδημία απορρίπτει τα «Στρουμφάκια»!

στα 10

Παρόλο που αρχικά τα «Στρουμφάκια» ήταν μέσα στις 18 animation ταινίες που συναγωνίζονταν για μία θέση στην οσκαρική πεντάδα, σήμερα η Ακαδημία ανακοινώνει ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τους κανονισμούς.

H Ακαδημία απορρίπτει τα «Στρουμφάκια»!

Οταν η Ακαδημία ανακοίνωσε στις 4 Νοεμβρίου τους 18 τίτλους που μπορούσαν να διεκδικήσουν το Οσκαρ Καλύτερης Animation Ταινίας, τα «Στρουμφάκια» ήταν στην λίστα.

Σήμερα όμως, κυκλοφορεί η επίσημη ανακοίνωση που κρίνει την blockbuster ταινία του Ράζα Γκόσνελ ακατάλληλη για συμμετοχή στην κατηγορία.

Το τμήμα της Ακαδημίας υπεύθυνο για να εξετάσει τις συμμετοχές για τις ταινίες Μικρού Μήκους και τα Animation έκρινε ότι τα «Στρουμφάκια» δεν καλύπτουν δύο όρους συμμετοχής: πρώτον το animation δεν αποτελεί το 75% της ταινίας και, δεύτερον, δεν υπερτερούν οι animated χαρακτήρες των κανονικών ηθοποιών.

Τέσσερις ακόμα τίτλοι είχαν το φόβο να κοπούν σ' αυτή τη διαδικασία: 3 motion-capture ταινίες («Οι Περιπέτειες του Τεντέν: Το Μυστικό του Μoνόκερου», «Αρης Καλεί Μαμά» και «Happy Feet 2» ) και η μίξη live action & animation «Ο Αλβιν και η Παρέα του 3: Οι πιο Cool Ναυαγοί».

Αυτές οι ταινίες όμως πέρασαν τα τεστ (πώς στ' αλήθεια μετράς το 75% ;) και θα αναμετρηθούν για μία θέση στην πεντάδα. Τα «Στρουμφάκια» όμως δε θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί του Kodak Theater.

Κι έτσι τα υποψήφια animation φιλμ έμειναν 17.