Buzz

To Βραβείο της Ενωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών για το 2020 στη Χριστίνα Μουμούρη

στα 10

Βραβείο για τη Διευθύντρια Φωτογραφίας του «Ζίζοτεκ» από την Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (Greek Society of Cinematographers – GSC).

Flix Team
To Βραβείο της Ενωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών για το 2020 στη Χριστίνα Μουμούρη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του GSC συγχαίρει τη Χριστίνα Μουμούρη για τη επάξια βράβευσή της και υπενθυμίζει ότι η αναβληθείσα τελετή απονομής του βραβείου θα πραγματοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν.

Μπορεί η τελετή απονομή του βραβείου της Ενωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών να αναβλήθηκε λόγω της υγειονομικής κρίσης, το βραβείο όμως έφτασε έστω και χωρίς επαφή στην παραλήπτριά του που είναι η Χριστίνα Μουμούρη, για τη Διεύθυνση Φωτογραφίας στην ταινία «Ζίζοτεκ» του Βαρδή Μαρινάκη.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Ενωσης Ελλήνων Κινηματοτογραφιστών στο επίσημο site της ένωσης.

μουμούρη

Απαντώντας στο ερωτηματολόγιο του Flix για την υποψηφιότητά της στα Βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου με την ίδια ταινία, η Χριστίνα Μουμούρη αφηγήθηκε τον τρόπο με τον οποίο δούλεψε στο «Ζίζοτεκ»:

Η κινηματογράφηση του «Ζίζοτεκ» βασίστηκε σε συμβάσεις που όρισε ο 9χρονος πρωταγωνιστής Αύγουστος με τους αυτοσχεδιασμούς και το περιορισμένο ωράριο του στο χώρο του γυρίσματος, στον ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας με την υπόλοιπη ομάδα -καθώς ανέλαβα την ταινία 25 μέρες πριν το πρώτο μοτέρ- στο σχεδιασμό των σκηνών σχεδόν παράλληλα με τις λήψεις. Αυτή η ρευστή κατάσταση με βοήθησε στο να ενεργήσω βάσει ενστίκτου και παρορμητισμού παρά βάσει τεχνικών γνώσεων»,

Διαβάστε αναλυτικά: Βραβεία Ιρις 2020 | Οι υποψήφιοι - Διεύθυνση Φωτογραφίας | Χριστίνα Μουμούρη

μουμούρη