Buzz

Εκτός του «The Mandalorian» η Τζίνα Καράνο

στα 10

Η Τζίνα Καράνο, μετά από αντισημιτικά και διάφορα άκρως συντηρητικά ποστ στα social media, απολύθηκε από την Lucasfilm, αλλά αυτό δεν πάει να πει πως την έκανε να ζητήσει και συγγνώμη.

Εκτός του «The Mandalorian» η Τζίνα Καράνο

Την προηγούμενη εβδομάδα η Τζίνα Καράνο, γνωστή από τον ρόλο της ως Κάρα Ντουν στο «The Mandalorian» του Disney+, βρέθηκε στο επίκεντρο σκληρής κριτικής όταν η ίδια δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο instagram ένα αντισημιτικό κείμενο στο οποίο σύγκρινε το σημερινό πολιτικό κλίμα της Αμερικής με εκείνο της Ναζιστικής Γερμανίας, με την έννοια ότι οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι καταπιέζονται.

Φυσικά το ποστ αυτό σβήστηκε σχεδόν αμέσως, αλλά όχι πριν μερικοί φανς καταφέρουν να το τραβήξουν μια φωτογραφία από αυτό.

Διαβάστε ακόμα: To μέλλον του «Star Wars» είναι στο Disney+ και στους κινηματογράφους

Από τότε ξεκίνησε στα social media ένα μεγάλο κίνημα από τους φανς της σειράς, κι όχι μόνο, με το hashtag #FireGinaCarano, με αποτέλεσμα η ίδια να απολυθεί από τo «The Mandalorian». Η Lucasfilm αναφέρει σε δήλωσή της πως «η Τζίνα Καράνο δεν εργάζεται πλέον για την Lucasfilm και δεν υπάρχουν πλάνα για να εργαστεί και στο μέλλον. Ωστόσο οι δημοσιεύσεις της στα social media που υποτιμούν τους ανθρώπους με βάση την πολιτιστική και θρησκευτική τους ταυτότητα είναι αποτρόπαιες και απαράδεκτες.»

Η Καράνο δεν έχει κρύψει ποτέ το πόσο βαθιά συντηρητική είναι με αποτέλεσμα να έχει δεχτεί και αρκετή σκληρή κριτική στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων σχόλια που κοροϊδεύουν όσους φορούν μάσκα λόγο της πανδημίας, για απάτη στην ψηφοφορία στις πρόσφατες εκλογές, αλλά και κοροϊδεύοντας τις προτεινόμενες αντωνυμίες στο βιογραφικό της στο Twitter που κρίθηκε από αρκετούς ως τρανσοφοβικό. Για το συγκεκριμένο τότε είχε δηλώσει μετανιωμένη και πως ο συμπρωταγωνιστής της στο «The Mandalorian» Πέδρο Πασκάλ, του οποίου πρόσφατα η αδερφή ανακοίνωσε πως είναι διεμφυλική, «με έκανε να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι βάζουν αυτά στα βιογραφικά τους. Δεν το γνώριζα πριν αλλά το γνωρίζω τώρα. Δεν θα τα βάζω στο βιογραφικό μου αλλά μπράβο σε όλους εσάς που επιλέγετε να το κάνετε. Είμαι εναντίον του εκφοβισμού, ιδιαίτερα για τους πιο ευάλωτους και υπέρ της ελευθερίας της επιλογής.»

Από ό,τι φαίνεται όμως τα τελευταία γεγονότα ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Διαβάστε ακόμα: H τρανς κοινότητα και ο θηλυκός Βόλντεμορτ

gina carano 607 Ως Κάρα Ντουν στο «The Mandalorian».

Δεν πάει να πει όμως πως όλα αυτά έκαναν την Καράνο να ζητήσει συγγνώμη. Απεναντίας, μετά την απόλυσή της από την Lucasfilm η ίδια φαίνεται πως πλέον δεν θα προσπαθεί να κρύψει της συντηρητικές της πεποιθήσεις κάνοντας μάλιστα την κίνηση να συνεργαστεί και με το site του Μπεν Σαπίρο The Daily Wire για την επόμενή την επόμενή της ταινία.

Σύμφωνα με το Deadline η Καράνο έκλεισε ήδη μια συμφωνία για ταινία με το άκρως συντηρητικό site The Daily Wire στο οποίο η ίδια θα αναλάβει το σενάριο και την παραγωγή. Μέχρι στιγμής ο τίτλος της και η ιστορία της ταινίας παραμένουν άγνωστα, με την ίδια να αναφέρει πως «το The Daily Wire με βοηθά να κάνω ένα από τα όνειρά μου – να γράψω και να κάνω την παραγωγή μιας ταινίας – πραγματικότητα. Οι προσευχές μου εισακούστηκαν. Στέλνω ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους εκείνους που ζουν με τον φόβο κάποιας ακύρωσης από τον όχλο του ολοκληρωτισμού. Μόλις άρχισα να χρησιμοποιώ την φωνή μου, η οποία είναι πιο ελεύθερη από ποτέ, και ελπίζω να εμπνεύσω να κάνω το ίδιο και σε άλλους. Δεν μπορούν να μας ακυρώσουν εάν δεν τους αφήσουμε.»

Ο Σαπίρο δήλωσε κι αυτός πως «δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε από την Τζίνα Καράνο, μια απίστευτα ταλαντούχα γυναίκα η οποία διώχθηκε από την Disney και την Lucasfilm επειδή πρόσβαλε την απολυταρχική Χολιγουντιανή Αριστερά. Για αυτό υπάρχει το Daily Wire: για να προσφέρει μια εναλλακτική λύση όχι μόνο στους καταναλωτές αλλά και στους δημιουργούς που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι τους στον όχλο. Ανυπομονούμε να φέρουμε το ταλέντο της Τζίνα Καράνο στους Αμερικάνους που την αγαπούν και ανυπομονούμε εξίσου να δείξουμε στο Χόλιγουντ ότι αν συνεχίζουν να ακυρώνουν με αυτόν τον τρόπο όλους εκείνους που σκέφτονται διαφορετικά από εκείνους, απλά μας βοηθούν στο να φτιάξουμε το δικό μας X-Wing για να καταστρέψουμε το Death Star τους.»

Αντίο και καλή τύχη Τζίνα Καράνο. Δεν θα μας λείψεις καθόλου.

Διαβάστε ακόμα: Ο «Borat» τα καταφέρνει ξανά: η σκηνή με τον Ρούντι Τζουλιάνι προκαλεί νέο σκάνδαλο

baby yoda gif 607