Buzz

Ο «Borat» τα καταφέρνει ξανά: η σκηνή με τον Ρούντι Τζουλιάνι προκαλεί νέο σκάνδαλο

στα 10

O δικηγόρος, φίλος κα μέγας υπερασπιστής του Προέδρου Τραμπ αποδέχεται την πρόσκληση ξανθιάς δημοσιογράφου για συνέντευξη, αλκοόλ και χαλάρωση σε κρεβάτι ξενοδοχείου. Χωρίς να ξέρει ότι πίσω από τις κάμερες κρύβεται ο Σάσα Μπάρον Κοέν.

Ο «Borat» τα καταφέρνει ξανά: η σκηνή με τον Ρούντι Τζουλιάνι προκαλεί νέο σκάνδαλο

Το sequel του «Borat» ανοίγει αύριο στην πλατφόρμα της Amazon, κι από όσα διαβάζουμε, κλείνει σπίτια. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο ανίερος Σάσα Μπάρον Κοέν στήνει προκλητικές φάρσες για να δει ποιος θα τσιμπήσει και πώς θα αντιδράσει ένα σημαίνον πολιτικό πρόσωπο ή ένας απλός (;) πολίτης της διπλανής πόρτας. Αυτό κάνει πάντα κι έτσι ξεσκεπάζει την αμερικανική υποκρισία.

Ο κωμικός έγινε διάσημος εξαρχής χάρη στον τρόπο με τον οποίο οι περσόνες που σκάρωνε (ως Ali G ή Μπόρατ) προβόκαραν τα -αληθινά- αντικείμενα των συνεντεύξεών του σε εξωφρενικές αντιδράσεις ή εξομολογήσεις. Στο πρώτο «Borat», για παράδειγμα, 14 χρόνια πριν, τρία κολεγιόπαιδα ομολογούσαν πως «θα ήθελαν να υπάρχει ακόμα η δουλεία και να έχουν σκλάβους». Το τρικ του Κοέν πάντα στηριζόταν στην ιδέα πως υπάρχουν πράγματα που σε μια πολιτισμένη κοινωνία με κανόνες συμπεριφοράς και decor, πολύ απλά δε λέγονται - μέχρι ένας ακόμα πιο σοκαριστικός αντιήρωας βρεθεί μπροστά σου και σε κάνει να ξεστομίσεις την πιο σκοτεινή σου αλήθεια. Και την ηλιθιότητά σου.

Θυμηθείτε κι αυτό: To «Who Is America?» είναι το πιο εφιαλτικά αστείο πείραμα της καλοκαιρινής TV

Borat 607 1

Borat 2 607

Μέσα στα χρόνια, η κωμωδία του, βασισμένη σε σκετσάκια και παγίδες, πήρε χαρακτήρα που ξέφυγε της φάρσας κι έγινε πολιτικός ακτιβισμός, με το «Who Is America?». Γιατί, πολύ απλά, η Αμερική του Τραμπ παρουσίαζε μία ακόμα πιο ανατριχιαστική πραγματικότητα: κανείς δεν κρυβόταν πια. Από την Σάρα Πέιλιν και τους πολιτικούς που μιλούν ευχαρίστως για οπλοκατοχή τρίχρονων παιδιών, μέχρι τον Ντικ Τσέινι που, πολύ απλά, ομολογεί τα βασανιστήρια του στρατού στους αιχμαλώτους πολέμου, η Αμερική ξεφτυλίζεται - ένα σκετς τη φορά. Για να μην θυμηθούμε την περίπτωση του Ρεπουμπλικάνου Γερουσιαστή Τσέισον Σπένσερ, ο οποίος (θεωρώντας ότι παίρνει μέρος σ' ένα μάθημα αυτοάμυνας απέναντι σε τρομοκράτες), κάνει μια σειρά αδιανόητων πραγμάτων on camera - από το να επιτίθεται στον Κοέν με τα γυμνά του οπίσθια φωνάζοντας «America! America! America!» μέχρι το να ουρλιάζει την «n-word». Την επόμενη μέρα από την προβολή του επεισοδίου, ο Σπένσερ παραιτήθηκε από τη Γερουσία.

Θα κάνει το ίδιο ο Ρούντι Τζουλιάνι; (Οχι, είναι η απάντηση. Γιατί; Γιατί το παράδειγμα δίνει ο Πρόεδρος Τραμπ και τα δικά του σκάνδαλα που δεν ίδρωσαν κανένα αυτί).

Πάντως ο Σάσα Μπάρον Κοέν, έκανε ό,τι μπορούσε. Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, ο «Borat» έκανε ό,τι μπορούσε.

Δείτε κι αυτό: Dziekuje! Ο Σάσα Μπάρον Κοέν έχει έτοιμο το «Borat 2»!

Borat2 607 Μεταμφιεσμένος ως Ντόναλντ Τραμπ, ο Σάσα Μπάρον Κοέν διακόπτει ομιλία του Πάικλ Πενς κρατώντας «την κόρη του Μπόρατ» στους ώμους και φωνάζοντας «σου έχω το κορίτσι εδώ»

Το πολυαναμενόμενο sequel, «Borat: Gift of Pornographic Monkey to Vice Premiere Mikhael Pence to Make Benefit Recently Diminished Nation of Kazakhstan», θέλει τον Μπόρατ να επιστρέφει στην τραυματισμένη από τον Covid 19 Αμερική, που ταυτόχρονα πάλλεται από την πιο επείγουσα προεκλογική της περίοδο, και να συνομιλεί για θέματα που καίνε: ρατσισμό, αντισημιτισμό (φημολογείται ότι η μόνη φορά που «έσπασε» τον χαρακτήρα του και αποκαλύφθηκε ήταν απέναντι σε μία ετοιμοθάνατη Εβραία που επέζησε του Ολοκαυτώματος), αμβλώσεις, σεξουαλική κακοποίηση, οπλοκατοχή και φασισμό. Ο Κοέν έφτασε σε τέτοια όρια που δέχθηκε να φιλοξενηθεί από ακροδεξιούς χίλμπιλις σε lockdown, μην μπορώντας να «βγει» από τον χαρακτήρα ούτε για μια στιγμή - επί μία εβδομάδα.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Σάσα Μπάρον Κοέν τα κατάφερε και πάλι: μεταμφιεσμένος, ξεσήκωσε πλήθος ακροδεξιών σε ρατσιστικό sing along

Borat 2 607 4

Η σκηνή όμως που κατάφερε να προκαλέσει σκάνδαλο από τα πρώτα previews που είδαν δημοσιογράφοι τις τελευταίες 48 ώρες, εμπλέκει τον κολλητό του Ντόναλντ Τραμπ, τον δικηγόρο και μεγάλο υπερασπιστή του, Ρούντι Τζουλιάνι. Ο πρώην Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Τζουλιάνι, έχει βγει πάρα πολλές φορές μπροστά (συνήθως στις εκπομπές του Fox News), καλύποντας τον Τραμπ κι ουρλιάζοντας ότι όλες οι κατηγορίες (από τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές, μέχρι τις σεξουαλικές κακοποιήσεις γυναικών) είναι «fake news» και προβοκάτσια των Δημοκρατικών.

Borat giuliani scandal 607 1

Borat giuliani scandal 607 2

Εφόσον όλοι είναι ηθικοί σε αυτή την Κυβέρνηση, ο Borat έστησε μια φάρσα. O Tζουλιάνι θεωρεί ότι θα δώσει συνέντευξη σε τηλεοπτικό δεξιό κανάλι (το οποίο δεν υπάρχει). Κανονικό συνεργείο, με στημένες κάμερες και φώτα, τον περιμένει σε σουίτα ξενοδοχείου. Η δημοσιογράφος είναι μία ξανθιά κοπέλα, με μίνι φούστα, η οποία τον κερνάει αλκοόλ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης κι εκείνος το αποδέχεται. Με την ολοκλήρωση της on camera κουβέντας, η κοπέλα τον προσκαλεί στο υπνοδωμάτιο για να συνεχίσουν με ένα ακόμα ποτό. Κι εκείνος το αποδέχεται. Ξαπλώνει στο κρεβάτι κι εκείνη ξεκουμπώνει το πουκάμισό του και του βγάζει το μικρόφωνο. Κι εκείνος το αποδέχεται. Στη συνέχεια βάζει το χέρι του μέσα από το παντελόνι του, για αρκετή ώρα, μέχρι που ο «Borat» ανοίγει την πόρτα για να δημιουργήσει αντιπερισπασμό. Σε αυτόν ο Τζουλιάνι απαντά «τι κάνεις εσύ εδώ;» και σηκώνεται και φεύγει.

Borat giuliani scandal 607 3

Borat giuliani scandal 607 4

Η είδηση (το βίντεο με τη σκηνή δεν έχει κυκλοφορήσει επισήμως) έγινε viral. Ο Τζουλιάνι έχει ήδη απαντήσει: «τον παγίδευσαν, είναι ακόμα ένα παράδειγμα του βρώμικου παιχνιδιού του Τζο Μπάιντεν, προσωπική εκδίκηση γιατί επιτέθηκε στο γιο του». Ο Τζουλιάνι υποστηρίζει ότι «έβαλε το χέρι του στο παντελόνι του για να φτιάξει το πουκάμισό του, γιατί με το μικρόφωνο βγήκε κι αυτό». Οτι η κοπέλα «του πρότεινε να του κάνει μασάζ και τότε κατάλαβε ότι όλο αυτό ήταν παγίδα και έφυγε αμέσως». Και πολλά άλλα. Που τίποτα δεν δικαιολογεί γιατί ένας πολιτικός, μετά τη λήξη μιας συνέντευξης, βρέθηκε ξαπλωμένος στο κρεβάτι της σουίτας.

Borat 2 607 3 To ρόλο της δημοσιογράφου και «κόρης του Borat» σε αρκετές από τις φάρσες της ταινίας ερμηνεύει η Μαρία Μπακάλοβα

Οχι, ο Τζουλιάνι δε θα παραιτηθεί. Ο Πρόεδρος και φίλος του δεν παραιτήθηκε ούτε με το «grab them by the pssy» σκάνδαλο, ούτε με την Στόρμι Ντάνιελς αποκάλυψη, ούτε με τις 50+ γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση/κακοποίηση, ούτε με την εμπλοκή του με τον παιδεραστή επιχειρηματία Τζέφρι Επσταϊν.

Το μόνο φως στην άκρη του τούνελ είναι οι εκλογές στις 3 Νοεμβρίου. Που όχι δεν θα φέρουν ουσιαστική αλλαγή στην ηθική της χώρας -το σάπιο κοινωνικό υπόβαθρο θα συνεχίσει να υπάρχει και θέλει πολλή δουλειά για να ξεριζωθεί- αλλά τουλάχιστον, την επικράτηση της κοινής λογικής.

borat

Μετά το σκάνδαλο με τον Ρούντι Τζουλιάνι σε... compromising position, ο ίδιος ο Μπόρατ έκανε δήλωση, έξαλλος με την υπερβολική αντίδραση των Media για κάτι που ήταν απλώς μια αθώα, sexy-time συνεύρεση: