Buzz

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Βόγλης

στα 10

Ο σημαντικός ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου πέθανε σήμερα σε ηλικία 79 ετών.

Flix Team
Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Βόγλης

Γεννημένος το 1937 στην Αθήνα ο Γιάννης Βόγλης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1961 , στο έργο «Η άνοδος του Αρτούρο», σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν. Η πρώτη του εμφάνιση στο σινεμά έγινε στην «Ερόικα» του Μιχάλη Κακογιάννη και ακολούθησε μια πλούσια καριέρα τόσο σε δεύτερους όσο και σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο Αφίσα

Ενας από τους πλέον διάσημους ήταν φυσικά αυτός στο «Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο» του Βασίλη Γεωργιάδη που έφτασε μέχρι τις υποψηφιότητες για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1966, ενώ με τα «Κορίτσια στον Ηλιο» του Βασίλη Γεωργιάδη το 1968 δημιούργησε έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους χαρακτήρες του και η ατάκα του «στάσου μύγδαλα» είναι πλέον κομμάτι της ελληνικής ποπ κουλτούρας.

Διαβάστε αναλυτικά: Τα νησιά του ελληνικού σινεμά #6 - Η Ανδρος στα «Κορίτσια στον Ηλιο» του Βασίλη Γεωργιάδη

13ος Με την Ελενα Ναθαναήλ στο «13ος» του Δημήτρη Δαδήρα (1967)

κορίτσια στον ήλιο 607 Με την Αν Λόμπεργκ στο «Κορίτσια στον Ηλιο» του Βασίλη Γεωργιάδη (1968)

Στην διάρκεια της καριέρας του εμφανίστηκε και σε διεθνείς παραγωγές όπως το «Κραυγή Γυναικών» του Ζιλ Ντασέν ή το «Γλυκειά Πατρίδα» του Μιχάλη Κακογιάννη, ενώ από την εμφάνιση της τηλεόρασης δούλεψε σταθερά σε αυτή σαν πρωταγωνιστής σε αρκετές σειρές.

Γιάννης Βόγλης Εξώφυλλο στο περιοδικό ΒΕΝΤΕΤΑ το 1971

Μέχρι πρόσφατα μάλιστα εξακολουθούσε να δουλεύει τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο μέχρις ότου τα προβλήματα με την υγεία του έγιναν υπερβολικά σοβαρά για να του επιτρέψουν να συνεχίσει.

Δείτε εδώ τη χαρακτηριστική σκηνή με τα «μύγδαλα» από το «Κορίτσια στον Ηλιο»:


Διαβάστε και δείτε ακόμη: Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα / «Κορίτσια στον Ηλιο» του Βασίλη Γεωργιάδη