Buzz

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά στα γυρίσματα του «Megalopolis»

στα 10

Η εφημεριδά The Guardian δημοσίευσε ένα εκτενές άρθρο το οποίο διάφορα μέλη του συνεργείου της ταινίας του Κόπολα «Megalopolis» μιλάνε για μια αρκετά ανάρμοστη συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά στα γυρίσματα του «Megalopolis»

Λίγες μέρες έχουν απομείνει μέχρι το magnum opus του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Megalopolis» κάνει την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ των Καννών. Ομως τα περσινά σχόλια περί χαοτικής παραγωγής κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια και πάλι, ακόμα και όταν ο ίδιος ο Φράνσις Φορντ Κόπολα και πρωταγωνιστής της ταινίας του Ανταμ Ντράιβερ διέψευσαν τα πάντα γύρω από αυτά.

Τώρα ο Guardian έχει δημοσιεύσει μια αναφορά για την παραγωγή της ταινίας στην οποία πολλά μέλη του συνεργείου περιγράφουν λεπτομερώς την υποτιθέμενη συμπεριφορά του Κόπολα στο πλατό. Αρκετές πηγές είπαν στο δημοσίευμα ότι ο Κόπολα ήταν «παλιάς σχολής» στη συμπεριφορά του προς τις γυναίκες. «Υποτίθεται ότι τραβούσε γυναίκες για να καθίσουν στα γονατά του, για παράδειγμα», αναφέρει το ρεπορτάζ του Guardian. «Και κατά τη διάρκεια μιας βακχικής σκηνής σε ένα νυχτερινό κέντρο που γυριζόταν για την ταινία, λένε μάρτυρες, ο Κόπολα μπήκε στο πλατό και προσπάθησε να φιλήσει μερικές από τις τόπλες κομπάρσους. Προφανώς ισχυρίστηκε ότι “προσπαθούσε να τους φτιάξει τη διάθεση”».

Διαβάστε ακόμα: Πότε πεθαίνει μια αυτοκρατορία; Πρώτο τρέιλερ του «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα

megalopolis

Μέλη του συνεργείου είπαν στον Guardian ότι ο Κόπολα «εμφανιζόταν συχνά τα πρωινά πριν από αυτές τις μεγάλες σεκάνς και επειδή δεν είχε τεθεί σε εφαρμογή κανένα σχέδιο και επειδή δεν επέτρεπε στους συνεργάτες του να βάλουν ένα σχέδιο, συχνά απλώς καθόταν στο τρέιλερ του για ώρες, δεν μιλούσε σε κανέναν, κάπνιζε συχνά μαριχουάνα… Και πολλές ώρες περνούσαν χωρίς να γυριστεί τίποτα. Και το συνεργείο και το καστ περίμενε υπομονετικά. Μετά έβγαινε και έβγαζε κάτι που δεν είχε νόημα».

Υπερασπιζόμενος τον Κοπόλα ο executive producer της ταινίας Ντάρεν Ντέμιτρε, είπε στο στο άρθρο ότι ο Κόπολα φίλησε κάποιες γυναίκες κομπάρσους στο μάγουλο με φιλικό τρόπο και κανείς δεν του εξέφρασε ποτέ ότι η συμπεριφορά του Κόπολα τις έκανε να νιώσουν άβολα. «Γνωρίζω και έχω συνεργαστεί με τον Φράνσις και την οικογένειά του για πάνω από 35 χρόνια. Ως ένας από τους πρώτους βοηθούς σκηνοθέτες και executive producers στο νέο του έπος “Megalopolis”, ανέλαβα να επιβλέπω την παραγωγή. Ο Φράνσις παρήγαγε και σκηνοθέτησε με επιτυχία μια τεράστια ανεξάρτητη ταινία, παίρνοντας όλες τις δύσκολες αποφάσεις για να διασφαλίσει ότι θα παραδοθεί έγκαιρα και μέσα στον προϋπολογισμό, παραμένοντας πιστός στο δημιουργικό του όραμα. Υπήρχαν δύο μέρες που γυρίσαμε μια εορταστική σκηνή κλαμπ στο Studio 54, όπου ο Φράνσις περπάτησε γύρω από το σετ για να δημιουργήσει το πνεύμα της σκηνής δίνοντας ευγενικές αγκαλιές και φιλιά στο μάγουλο στο καστ και στους έξτρα ηθοποιούς. Ηταν ο τρόπος του να βοηθήσει να εμπνεύσει και να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα του κλαμπ, που ήταν τόσο σημαντικό για την ταινία. Ποτέ δεν έμαθα παράπονα για παρενόχληση ή κακή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του έργου», δήλωσε ο Ντέμιτρε.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Guardian εδώ. Μέχρι στιγμής ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δεν έχει κάνει κάποια δήλωση για το συγκεκριμένο άρθρο.

Διαβάστε ακόμα: Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία

megalopolis

Το «Megalopolis» είναι το magnum opus του Φράνσις Φορντ Κόπολα, ένα όνειρο το οποίο προσπαθεί να υλοποιήσει εδώ και πάνω από 40 χρόνια. Μ' ένα σενάριο που ο Κόπολα έχει γράψει ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, αυτό το έπος επιστημονικής φαντασίας παρακολουθεί τις προσπάθειες ενός αρχιτέκτονα να χτίσει από την αρχή μια ουτοπική εκδοχή της Νέας Υόρκης έπειτα από μια μεγάλη καταστροφή.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ανταμ Ντράιβερ, Νάταλι Εμάνουελ, Σάια Λα Μπεφ, Φόρεστ Γουίτακερ, Λόρενς Φίσμπερν, Ομπρεϊ Πλάζα και Γιόν Βόιτ, με τον Ντράιβερ να είναι εκείνος που θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μετά την αποχώρηση του Οσκαρ Αΐζακ. Επίσης θα παίζουν και οι Τζέισον Σουόρτσμαν, Ταλία Σάιρ, Γκρέις Βάντεργουαλ, Κάθριν Χάντερ και Τζέιμς Ρεμάρ.