Buzz

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία

στα 10

Ο σκηνοθέτης μίλησε για το πόσο η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία επηρέασε την νέα του ταινία «Megalopolis» και για το πως κι αυτός, όπως αρκετοί άντρες, σκέφτεται αρκετά την περίοδο εκείνη.

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία

Το φαινόμενο TikTok έχει επηρεάσει τους πάντες, ακόμα και μεγάλους σκηνοθέτες σαν τον Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Ο ίδιος, σε μια ανάρτησή του στο Instagram, αναφέρθηκε στα διάφορα βίντεο που ανέβηκαν στο TikTok στα οποία δείχνουν διάφορες σαστισμένες γυναίκες να ρωτάνε άντρες για το πόσο συχνά σκέφτονται την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι, όπως και πολλοί άντρες στο TikTok, το μυαλό του είναι συχνά απασχολημένο από λεπτομέρειες σχετικά με την άνοδο και την πτώση της αυτοκρατορίας. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε όλο αυτό ως ευκαιρία για να εξηγήσει πώς η ρωμαϊκή Ιστορία ενέπνευσε το επερχόμενο αυτοχρηματοδοτούμενο έπος του «Megalopolis».

«Πόσο συχνά σκέφτομαι την Αρχαία Ρώμη; Αρκετά. Η Ρωμαϊκή Δημοκρατία λειτούργησε ως παράδειγμα για τη χώρα μου, την Αμερική και τους θεσμούς της, και αποτέλεσε την έμπνευση για την επερχόμενη ταινία μου “Megalopolis”. Η γοητεία μου για τη Ρωμαϊκή Δημοκρατία βασίζεται στον αγώνα μεταξύ των πολιτικών κομμάτων κατά τον οποίο το συμφέρον της Δημοκρατίας υποχώρησε στις φιλοδοξίες λίγων ισχυρών ανδρών που υποστήριξαν τους στόχους των πολιτικών κομμάτων να δημιουργήσουν τη δική τους τύχη και εξουσία στηριζόμενοι στις ένοπλες δυνάμεις για την επίτευξη αυτών των σκοπών, δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα σε ένα πολίτευμα που είχε ήδη κλονιστεί ως την πτώση του».

Διαβάστε ακόμα: Φράνσις Φορντ Κόπολα και Ανταμ Ντράιβερ διαψεύδουν τα περι χαοτικής παραγωγής του «Megalopolis»

Ενώ το «Megalopolis» διαδραματίζεται στο μέλλον, η ταινία έχει συνδεθεί με τη Ρώμη από την αρχή της. Συγκεκριμένες λεπτομέρειες της πλοκής παραμένουν ασαφείς (με τον ίδιο τον Κόπολα να φαίνεται συχνά να έρχεται σε αντίθεση με τις δικές του περιγραφές καθώς εξελίσσεται το έργο), αλλά η επίσημη σύνοψη αναφέρει: «Η μοίρα της Ρώμης στοιχειώνει έναν σύγχρονο κόσμο ανίκανο να λύσει τα δικά του κοινωνικά προβλήματα σε αυτή την επική ιστορία πολιτικών φιλοδοξία, ιδιοφυΐα και συγκρουσιακή αγάπη».

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ανταμ Ντράιβερ, Νάταλι Εμάνουελ, Σάια Λα Μπεφ, Φόρεστ Γουίτακερ, Λόρενς Φίσμπερν, Ομπρεϊ Πλάζα και Γιόν Βόιτ έχουν από έναν ρόλο στην ταινία, με τον Ντράιβερ να είναι εκείνος που θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μετά την αποχώρηση του Οσκαρ Αΐζακ. Επίσης θα παίζουν και οι Τζέισον Σουόρτσμαν, Ταλία Σάιρ, Γκρέις Βάντεργουαλ, Κάθριν Χάντερ και Τζέιμς Ρεμάρ.