Buzz

Φράνσις Φορντ Κόπολα και Ανταμ Ντράιβερ διαψεύδουν τα περι χαοτικής παραγωγής του «Megalopolis»

στα 10

«Δεν ξέρω για τι πράγμα μιλούν» δήλωσε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, με τον πρωταγωνιστή της ταινίας του, Ανταμ Ντράιβερ, να τον υπερασπίζεται λέγοντας πως «θα έπρεπε να επαινείται για αυτό που κάνει, αντί να κακοχαρακτηρίζεται από τον Τύπο ως προβληματικός.»

Φράνσις Φορντ Κόπολα και Ανταμ Ντράιβερ διαψεύδουν τα περι χαοτικής παραγωγής του «Megalopolis»

Τι συμβαίνει τελικά με το «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα;

Χτες το The Hollywood Reporter δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο αναφέρεται πως το μεγαλόπνοο έργο του σπουδαίου αυτού σκηνοθέτη έχει αρχίσει να καταρρέει, με τον Κόπολα να προσπαθεί να το συμμαζέψει όπως όπως. Το άρθρο μάλιστα αναφέρει πηγές οι οποίες λένε πως πολλά μέλη από το συνεργείο αποχώρησαν, ενώ άλλοι απολύθηκαν, με κάποιους από αυτούς να δηλώνουν μάλιστα πως η παραγωγή ήταν το ίδιο το χάος.

Διαβάστε ακόμα: Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα βάζει μπροστά (στ' αλήθεια αυτή τη φορά) το έπος «Megalopolis»

megalopolis

Τώρα ήρθε η ώρα του ίδιου του Κόπολα για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για το όσα συμβαίνουν στα γυρίσματα της ταινίας του, διαψεύδοντας έτσι το άρθρο του THR.

«Ολες οι κινήσεις που αναφέρονται στο άρθρο είχαν να κάνουν με τη διαχείριση του κόστους. Ποτέ δεν έχω δουλέψει σε ταινία που να είμαι τόσο ευχαριστημένος με το καστ, με την όψη της και με το ότι είμαστε εντός προγράμματος. Οι σχετικές αναφορές στον Τύπο δεν αναφέρουν καν ποιες είναι οι πηγές τους. Σε όλους αυτούς η απάντηση μου είναι περιμένετε και θα δείτε. Γιατί είναι ένα πανέμορφο φιλμ και γιατί το καστ είναι σπουδαίο. Δεν έχω ευχαριστηθεί ξανά να δουλεύω με καστ που είναι τόσο δουλευταράδες και τόσο πρόθυμοι να αναζητήσουν το αντισυμβατικό, να ανακαλύψουν κρυμμένες λύσεις. Είμαι εκστασιασμένος που δουλεύω με αυτούς τους ηθοποιούς και η φωτογραφία είναι όπως θα μπορούσα να ελπίζω. Επαναλαμβάνω, είμαστε εντός προγράμματος, τα πλάνα που έχουμε τραβήξει δείχνουν υπέροχα, δεν ξέρω για τι πράγμα μιλούν».

Διαβάστε ακόμα: Ο Σάια ΛαΜπεφ στο καστ του «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Adam Driver MAIN

Αλλά και ο πρωταγωνιστής της ταινίας Ανταμ Ντράιβερ υπερασπίστηκε τον Κόπολα, διαψεύδοντας κι αυτός από τη μεριά του τα όσα έχουν δημοσιευθεί.

«Θα ήθελα να απαντήσω στο άρθρο του Hollywood Reporter. Ολα καλά εδώ! Δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάτε, δεν αναγνωρίζω την κατάσταση την οποία περιγράφετε. Εχω βρεθεί σε γυρίσματα που ήταν χαοτικά κι εδώ η κατάσταση απέχει από αυτό. Ναι, είναι αλήθεια ότι το τμήμα της καλλιτεχνικής διεύθυνσης παραιτήθηκε και οι τεχνικοί οπτικών εφέ απολύθηκαν. Δεν υπάρχει πάντα σύμπνοια ανάμεσα στα τμήματα μιας παραγωγής και όταν αυτό δεν συμβαίνει και υποφέρουν όλοι και λαμβάνονται αποφάσεις που μπορεί να πλήξουν το φιλμ, άνθρωποι παραιτούνται, απολύονται ή λύνουν τη συνεργασία τους κοινή συναινέσει. Είναι ατυχές όταν συμβαίνει, αλλά αυτή η παραγωγή δεν διαφέρει σε σχέση με πολλές άλλες, ειδικά στο σημείο που να δικαιολογεί ένα άρθρο που να την αποκαλεί χαοτική. Η μόνη παράνοια που μπορώ να διακρίνω εγώ, είναι ότι δεν υπάρχουν περισσότερες παραγωγές που να έχουν τέτοια δημιουργική τρέλα και να είναι τόσο πειραματικές, ακριβώς επειδή πληρώνει κάποιος άλλος για να γυριστούν. Νομίζω ότι ο Φράνσις θα έπρεπε να επαινείται για αυτό που κάνει, αντί να κακοχαρακτηρίζεται από τον Τύπο ως προβληματικός.»

Στην ταινία, της οποίας το σενάριο θα παρακολουθεί τις προσπάθειες ενός αρχιτέκτονα να χτίσει από την αρχή μια ουτοπική εκδοχή της Νέας Υόρκης έπειτα από μια μεγάλη καταστροφή, πρωταγωνιστούν οι Ανταμ Ντράιβερ, Νάταλι Εμάνουελ, Σάια Λα Μπεφ, Φόρεστ Γουίτακερ, Λόρενς Φίσμπερν, Ομπρεϊ Πλάζα και Γιόν Βόιτ έχουν από έναν ρόλο στην ταινία, με τον Ντράιβερ να είναι εκείνος που θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μετά την αποχώρηση του Οσκαρ Αΐζακ. Επίσης θα παίζουν και οι Τζέισον Σουόρτσμαν, Ταλία Σάιρ, Γκρέις Βάντεργουαλ, Κάθριν Χάντερ και Τζέιμς Ρεμάρ.