Buzz

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα απαντά στις κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά

στα 10

Μιλώντας στους New York Times ο Κόπολα αναφέρθηκε στις κατηγορίες σχετικά με την συμπεριφορά του προς τις γυναίκες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Megalopolis».

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα απαντά στις κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά

Λίγες μέρες πριν κάνει την πρεμιέρα της στις Κάννες η νέα ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Megalopolis» ο Guardian έχει δημοσιεύσει μια αναφορά για την παραγωγή της ταινίας στην οποία πολλά μέλη του συνεργείου περιέγραφαν λεπτομερώς την υποτιθέμενη συμπεριφορά του Κόπολα στο πλατό, με αρκετές πηγές να αναφέρουν ότι ο Κόπολα ήταν «παλιάς σχολής» όσον αφορά την συμπεριφορά του προς τις γυναίκες.

«Υποτίθεται ότι τραβούσε γυναίκες για να καθίσουν στα γονατά του, για παράδειγμα», αναφέρει το ρεπορτάζ του Guardian. «Και κατά τη διάρκεια μιας βακχικής σκηνής σε ένα νυχτερινό κέντρο που γυριζόταν για την ταινία, λένε μάρτυρες, ο Κόπολα μπήκε στο πλατό και προσπάθησε να φιλήσει μερικές από τις τόπλες κομπάρσους. Προφανώς ισχυρίστηκε ότι “προσπαθούσε να τους φτιάξει τη διάθεση”».

Διαβάστε ακόμα: Κάννες 2024: Tο «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα δεν είναι φτιαγμένο από το υλικό των ονείρων

Coppola

Η κριτικός κινηματογράφου των New York Times Μανόλα Ντάργκις πήρε συνέντευξη από τον Κόπολα στις Κάννες και δεν δίστασε να θέσει το θέμα των κατηγοριών. Η Ντάργκις έγραψε στο άρθρο του πως ο Κόπολα απάντησε με «περίεργο τρόπο», σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη. Ο σκηνοθέτης απάντησε αναφέροντας πρώτα τη μητέρα του Ιτάλια, η οποία είπε ότι έμοιαζε με τη Χέντι Λαμάρ. «Η μητέρα μου μού είπε ότι αν κάνεις μια κίνηση προς μια γυναίκα, σημαίνει ότι δεν τη σέβεσαι. Δεν μου αρέσει να χουφτώνω. Είμαι πολύ ντροπαλός.»

«Αφού πιέστηκε παραπάνω», έγραψε η Ντάργκις, «ο Κόπολα πρόσθεσε ότι υπήρχε μια φωτογραφία ενός από τα κορίτσια που φίλησε στο μάγουλο και την είχε τραβήξει ο πατέρας της. (“Την ήξερα από 9 χρονών” πρόσθεσε ο Κόπολα)».

Πέρσι άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια κάποια σχόλια περί χαοτικής παραγωγής κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας παρά τις διαψεύσεις του ίδιου του Φράνσις Φορντ Κόπολα και του πρωταγωνιστή της ταινίας Ανταμ Ντράιβερ διέψευσαν τα πάντα γύρω από αυτά..

Διαβάστε ακόμα: Κάννες 2024 | Φράνσις Φορντ Κόπολα: «Και σε 20 χρόνια θα είμαι εδώ»

megalopolis

Το «Megalopolis» είναι το magnum opus του Φράνσις Φορντ Κόπολα, ένα όνειρο το οποίο προσπαθεί να υλοποιήσει εδώ και πάνω από 40 χρόνια. Μ' ένα σενάριο που ο Κόπολα έχει γράψει ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, αυτό το έπος επιστημονικής φαντασίας παρακολουθεί τις προσπάθειες ενός αρχιτέκτονα να χτίσει από την αρχή μια ουτοπική εκδοχή της Νέας Υόρκης έπειτα από μια μεγάλη καταστροφή.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ανταμ Ντράιβερ, Νάταλι Εμάνουελ, Σάια Λα Μπεφ, Φόρεστ Γουίτακερ, Λόρενς Φίσμπερν, Ομπρεϊ Πλάζα και Γιόν Βόιτ. Μαζί τους και οι Τζέισον Σουόρτσμαν, Ταλία Σάιρ, Γκρέις Βάντεργουαλ, Κάθριν Χάντερ και Τζέιμς Ρεμάρ.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Megalopolis».