Buzz

Flix Week Top-10: τα δέκα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Σε μια λίστα με 10 hot κινηματογραφικές ειδήσεις, όλα όσα σημάδεψαν την μετεκλογική εβδομάδα που μας πέρασε.

Flix Team
Flix Week Top-10: τα δέκα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας που πέρασε

Καλημέρα σας κύριε Ξυδάκη / Με τον Πολιτισμό στριμωγμένο ξανά μετά από καιρό ανάμεσα στην Παιδεία και τα Θρησκεύματα, στη θέση του Υπερ-Υπουργού βρίσκεται ήδη ο Αριστείδης Μπαλτάς, με αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού τον δημοσιογράφο Νίκο Ξυδάκη. Ο δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της Καθημερινής, που ορκίστηκε αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, αποτελεί μια από τις τουλάχιστον πρωταρχικά (διότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος) καλύτερες επιλογές που έχουν γίνει τουλάχιστον στην πρόσφατη ιστορία των ελληνικών κυβερνήσεων.

Διαβάστε γιατί το Flix χαίρεται με την επιλογή: Εχουμε Υπερ-Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

τζούλιαν μουρ sag 607

Περπατώντας στο δρόμο για τα Οσκαρ / Με σηματοδότηση τα βραβεία των διαφόρων κινηματογραφικών σωματείων, ο δρόμος για την 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ που θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου μετρά ήδη νικητές.

Διαβάστε λεπτομέρειες και στοιχηματίστε άφοβα:

The Imitation Game

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς φέρνει την τέχνη στη ζωή (και το Οσκαρ στο σαλόνι του) / Με αφορμή το ρόλο του ως Αλαν Τιούρινγκ στο «Παιχνίδι της Μίμησης», ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς συνεχίζει την εκστρατεία του υπέρ των ομοφυλόφιλων που καταδικάστηκαν, σαν τον ήρωά του, από τη βρετανική κυβέρνηση.

Διαβάστε αναλυτικά: O Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ζητά από την βρετανική κυβέρνηση να καθαρίσει το μητρώο 49.000 ομοφυλόφιλων

berlinale poster 607

Berlinale 2015/ Το 65o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ξεκινά στις 5 Φεβρουαρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβαίνουν μέσα κι έξω από τις σκοτεινές αίθουσες με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen.

Προς το παρόν, διαβάστε όσα ξέρουμε, για να παρακολουθείτε ενημερωμένοι!

tribe 607

Ακούγοντας τη σιωπή της «Φυλής» / «Η Φυλή» («The Tribe») του Μιροσλάβ Σλαμποσπίτσκι βγήκε αυτήν την εβδομάδα στις αίθουσες για να ταρακουνήσει το αθηναϊκό κοινό. Γιατί είναι μία ταινία που δοκιμάζει τις αντοχές μας, κινηματογραφικά και πνευματικά. Κι επειδή η θέασή της δημιουργεί απορίες, σάς συγκεντρώσαμε ό,τι χρειάζεται να ξέρετε για την ταινία.

Πριν πάτε στην αίθουσα: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το «The Tribe»

για πάντα ρότερνταμ 607 Το «Για Πάντα» στο Ρότερνταμ

Ρότερνταμ 2015 Το πιο αιχμηρό από τα A-list Φεστιβάλ του κόσμου, ξεκίνησε τη φετινή του διοργάνωση στις 21 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε το Σάββατο με την απονομή των βραβείων του. Η Γκέλυ Μαδεμλή βρέθηκε στην Ολλανδική πόλη και μετέδωσε όσα συνέβησαν εκεί, καθημερινά και ζωντανά, για το Flix.

Μάθετε τα πάντα για το φετινό Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, σα να ήσαστε εκεί:

partisan 607

Ο Βενσάν Κασέλ είναι απλώς συναρπαστικός στο «Partisan» / Είναι ο αρχηγός μιας κλειστής ιδιότυπης κοινότητας που αποτελείται από μια ομάδα γυναίκες και τα παιδιά τους. Αναμεσά τους ο 11χρονος Αλεξάντερ, ένα αγόρι που μεγαλώνει με σκοπό να κάνει τις πιο βρώμικες δουλειές του. Πρωταγωνιστεί ο Βενσάν Κασέλ κι ένα εντεκάχρονο αγόρι και το συγκρίνουν ήδη με τον «Κυνόδοντα» και την «Φυλή». Θέλουμε να το δούμε!

Ξεκοκκαλίστε το trailer: «Partisan». Τρέιλερ για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του φετινού Sundance

ντέμης ρούσσος 607

Ο Ντέμης Ρούσσος δεν είναι πια εδώ / Ο σπουδαίος Ελληνας μουσικός, pop icon για τρεις γενιές τουλάχιστον, μάς αποχαιρέτησε αυτήν την εβδομάδα. Ως αντίο, θυμόμαστε τις πιο ιδιαίτερες κινηματογραφικές του δουλειές.

Δείτε κι ακούστε: Οταν ο Ντέμης Ρούσσος τραγουδούσε για το «Blade Runner» και τον Μάικ Λι

agent carter 607

Το σύμπαν της Marvel γίνεται… φεμινιστικό! / Ρίχνουμε μια ματιά στο τηλεοπτικό Marvel Universe, με αφορμή την πολύ καλή νέα σειρά με πρωταγωνίστρια την Πέγκι Κάρτερ του «Captain America», το «Agent Carter».

Μάθετε ν’ αγαπάτε τη σειρά: Αν και στο παρελθόν, η «Agent Carter» είναι πολύ πιο μπροστά από τους «Agents of S.H.I.E.L.D.»

game of thrones5   607

Η δικαιοσύνη έχει τίμημα / Το επικό trailer του 5ου κύκλου του «Game of Thrones» έκανε την πρεμιέρα του στα ΙΜΑΧ και φυσικά διέρρευσε στο web. Το είδαμε 10 φορές και ξεχωρίσαμε 10 λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Δείτε, διαβάστε, ξαναδείτε και πείτε μας τη γνώμη σας: 10 πράγματα που μάθαμε από το trailer του Game of Thrones 5