Buzz

Οταν ο Ντέμης Ρούσσος τραγουδούσε για το «Blade Runner» και τον Μάικ Λι

στα 10

Ο θάνατος του Ντέμη Ρούσσου μας φέρνει πίσω στις κινηματογραφικές συνεργασίες του με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και την άγνωστη ανάμειξή του σε ένα τηλεοπτικό θεατρικό του Μάικ Λι!

Οταν ο Ντέμης Ρούσσος τραγουδούσε για το «Blade Runner» και τον Μάικ Λι

Συνεργάτες ήδη από την εποχή των Aphrodite's Child, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου και ο Ντέμης Ρούσσος συναντήθηκαν πολλές φορές μέσα στα χρόνια που θα ακολουθούσαν τη διάλυση του συγκροτήματος. Και κάποιες από αυτές με εξέχον κινηματογραφικό ενδιαφέρον.

To 1970 - ενώ οι Aphrodite's Child μεσουρανούσαν - ο Βαγγέλης Παπαθανασίου έγραψε το soundtrack για την ταινία του Χένρι Σάπιερ με τίτλο «Sex Power», με τον Ντέμη Ρούσσο στα αισθησιακά φωνητικά, σε ένα από τα πιο σπάνια soundtrack όλων των εποχών. To «Sex Power» που κέρδισε το Αργυρό Κοχύλι στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν κυκλοφόρησε ως soundtrack το 1970 σε βινύλιο, αλλά έκτοτε εξαφανίστηκε από την αγορά παραμένοντας συλλεκτικό κυρίως για το λόγο ότι θεωρείται ο πρώτος σόλο δίσκος του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Ακούστε εδώ ένα κομμάτι από το «Sex Power» με τα φωνητικά του Ντέμη Ρούσσου:


Το 1979, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου επιστράτευσε τα αιθέρια φωνητικά του Ντέμη Ρούσσου, αυτή τη φορά για ένα από τα κομμάτια του soundtrack του «Blade Runner». Το όνομα του Ντέμη Ρούσσου δεν αναφέρθηκε πουθενά στην ταινία, όπως και το κομμάτι με τίτλο «Tales from the Future» δεν κυκλοφόρησε παρά στην επίσημη κυκλοφορία του ολοκληρώμου soundtrack το 1994. Μέχρι τότε το «Tales from the Future» με τα απόκοσμα αραβικά φωνητικά του Ρούσσου κυκλοφορούσε μόνο σε πειρατικά bootlegs. Ο Ρούσσος συμμετείχε και σε άλλα κομμάτια του «Blade Runner» που όμως δεν έχουν κυκλοφορήσει επίσημα ποτέ.

Ακούστε εδώ το «Tales from the Future»:


Το 1982, για τις ανάγκες του δίσκου «Demis», ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ξανασυνέθεσε το βραβευμένο με Οσκαρ θέμα του «Chariots of Fire» με στίχους του Τζον Αντερσον για να το τραγουδήσει ο Ντέμης Ρούσσος:


Τραγούδια του ακούστηκαν αρκετά στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Μια από τις πιο κλασικές χρήσεις του παραμένει στην Αγγλία, το «Forever and Ever», όπως ακουγόταν στο τηλεοπτικό θεατρικό «Abigail's Party» που σκηνοθέτησε ο Μάικ Λι το 1977.

Δείτε εδώ το απόσπασμα:


Μια από τις τελευταίες «κινηματογραφικές» εμφανίσεις του Ντέμη Ρούσσου ήταν το 2011 στην ταινία «Τίμα την Μητέρα σου και τη Μητέρα Σου» της Μπριζίτ Ρουάν που γυρίστηκε στην Ελλάδα, με τον διάσημο τραγουδιστή στο ρόλο ενός παπά.

Διαβάστε ακόμη: Ντέμης Ρούσσος, Λάκης Λαζόπουλος, Νικόλ Γκαρσιά στη Μήλο: δείτε πρώτοι τις φωτογραφίες!

O Ντέμης Ρούσσος πέθανε στις 25 Ιανουαρίου στην Αθήνα σε ηλικία 69 ετών.

Διαβάστε ακόμη: