Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015: Τα βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών κλειδώνουν τα Οσκαρ ερμηνείας

στα 10

Εντι Ρεντμέιν, Τζούλιαν Μουρ, Τζ.Κ.Σίμονς και Πατρίσια Αρκέτ μπαίνουν στην τελική κούρσα για τα Οσκαρ, μετά τις βραβεύσεις τους από το Σωματείο Αμερικάνων Ηθοποιών.

Oscars 2015: Τα βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών κλειδώνουν τα Οσκαρ ερμηνείας

Χωρίς καμία έκπληξη δόθηκαν τα βραβεία του Σωματείου Αμερικάνων Ηθοποιών, δίνοντας πάσα στα Οσκαρ για να επιβεβαιώσει τις βραβεύσεις των Εντι Ρεντμέιν (για το «The Theory of Everything»), Τζούλιαν Μουρ (για το «Still Alice»), Τζ.Κ. Σίμονς (για το «Whiplash») και Πατρίσια Αρκέτ (για το «Boyhood»).

Οι τέσσερις ηθοποιοί (που κέρδισαν και τις αντίστοιχες Χρυσές Σφαίρες) είναι τα απόλυτα φαβορί για την απονομή των φετινών Οσκαρ με ίσως μοναδική επιφύλαξη αυτή στον Α' Ανδρικό Ρόλο, όπου ο Μάικλ Κίτον παραμένει ένα δυνατό outsider για το «Birdman» που στα βραβεία του Σωματείου κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Καστ (κάτι σαν την Καλύτερη Ταινία), ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την πιθανότητα η ταινία του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου να είναι το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2015: Το Σωματείο Αμερικάνων Παραγωγών στέλνει το «Birdman» πιο κοντά στο Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Birdman Sag Awards 2015 607

«Νομίζω πως οι ηθοποιοί λάτρεψαν αυτήν την ταινία γιατί δείχνει το κουράγιο που οι ηθοποιοί έχουν για να βρεθούν στα άκρα. Και πίστεψαν πως ως ομάδα αξίζαμε ένα βραβείο», δήλωσε ο Μάικλ Κίτον.

Eddie Redmayne Sag Awards 2015

«Υπήρξα τυχερός μέσα στα χρόνια να δουλέψω με απίστευτους ηθοποιούς που μου έμαθαν όσα ξέρω. Και το να σε αναγνωρίζουν οι συνάδελφοί σου είναι κάτι περισσότερο από φανταστικό.», δήλωσε ο Εντι Ρεντμέιν.

Eddie Redmayne Sag Awards 2015 607

[Στη φωτό με ενα ρολόι Chopard Classic Manufacture σε ρόζ χρυσό.]

Διαβάστε ακόμη: Ο ιδιοφυής κύριος Εντι Ρεντμέιν αποκαλύπτεται!

Julianne Moore Sag Awards 2015 607

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την κοινότητα των ανθρώπων που πάσχουν από Αλτζχάιμερ. Μου είπαν πως με την ταινία ένιωσαν πως κάποιος τους είδε και τους ένιωσε και αυτό ήταν πολύ σημαντικό γιατί υπάρχει πολύ ντροπή που σχετίζεται με αυτήν την ασθένεια», δήλωσε η Τζούλιαν Μουρ.

[Στη φωτό με ενα ζευγάρι σκουλαρίκια σε λευκό χρυσό 18 καρατίων απο την συλλογή Imperiale της Chopard με αμέθυστους (4 καράτια) καί μπριγιάν καί ενα διαμαντένιο δακτυλίδι από την High Jewellery Collection της Chopard με ενα οβάλ διαμάντι (10 καράτια) και μπριγιάν (4 καράτια) σε λευκό χρυσό 18 καρατίων.]

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2015: Ολα τα λεφτά στην Τζούλιαν Μουρ, το πιο σίγουρο στοίχημα των φετινών Οσκαρ

Patricia Arquette SAG Awards 2015 607

«Δεν μπορώ να το πιστέψω πως αυτή η ταινία βρήκε χρηματοδότηση, γιατί σπάει όλους τους κανόνες. Αψηφά τη λογική της κανονικής παραγωγής. Οι άνθρωποι με τους οποίους δούλεψα μαζί με αγάπη, τέχνη και αγάπη ο ένας για τον άλλον, αγαπούν τους ανθρώπους και τους αρέσει να παίρνουν ρίσκα», δήλωσε η Πατρίσια Αρκέτ.

J.K. Simmons SAG Awards 607

«Κάποιοι άνθρωποι εμπνέονται από την ταινία και κάποιοι άλλοι τρομοκρατούνται. Προσωπικά εγώ δεν θα άντεχα τον χαρακτήρα που υποδύομαι», δήλωσε ο Τζ. Κ. Σίμονς.


Viola Davis SAG Awards 2015 607 Βαϊόλα Ντέιβις

Στις τηλεοπτικές κατηγορίες τα βραβεία μοιράστηκαν δίκαια ανάμεσα στα φαβορί της χρονιάς:

  • Καλύτερο καστ σε δραματική σειρά: Downton Abbey
  • Καλύτερο καστ σε κωμική σειρά: Orange is the New Black
  • Καλύτερος Ανδρικός ρόλος σε δραματική σειρά: Κέβιν Σπέισι για το House of Cards
  • Καλύτερος Ανδρικός ρόλος σε κωμική σειρά: Γουίλιαμ Μέισι για το Shameless
  • Καλύτερος Γυναικείος ρόλος σε δραματική σειρά: Βαϊόλα Ντέιβις για το How to Get Away With Murder
  • Καλύτερος Γυναικείος ρόλος σε κωμική σειρά: Ούζο Αντούμπα για το Orange is the New Black
  • Καλύτερος Ανδρικός Ρόλος σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία: Μαρκ Ράφαλο για το The Normal Heart
  • Καλύτερος Γυναικείος Ρόλος σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ για το Olive Kiiteridge

Frances McDormand SAG Awards 2015 607 Φράνσις ΜακΝτόρμαντ

Διαβάστε ακόμη:

Tags: Oscars 2015