Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015: Το Σωματείο Αμερικάνων Παραγωγών στέλνει το «Birdman» πιο κοντά στο Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας

στα 10

Το «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου ανακηρύχθηκε ως καλύτερη ταινία της χρονιάς από το Σωματείο Αμερικάνων Παραγωγών που τα τελευταία έξι χρόνια δεν έχει χάσει το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Oscars 2015: Το Σωματείο Αμερικάνων Παραγωγών στέλνει το «Birdman» πιο κοντά στο Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας
O Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου παραλαμβάνει το βραβείο για το «Birdman»

Το «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου ανακηρύχθηκε καλύτερη ταινία σύμφωνα με το Σωματείο Αμερικάνων Παραγωγών, νικώντας κατά κράτος τις υπόλοιπες εννιά ταινίες που ήταν υποψηφίες, αναμεσά τους και το «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις υποψηφιότητες του Σωματείου Αμερικάνων Παραγωγών.

Η νίκη του «Birdman» στα βραβεία του Σωματείου Αμερικάνων Παραγωγών σημαίνει πολλά για τα φετινά Οσκαρ, αφού στην 26η του χρονιά φέτος το Βραβείο Καλύτερης Παραγωγής για τον κινηματογράφο είναι ο πιο ισχυρός δείκτης του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

BIRDMAN 607 Birdman

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Birdman».

Στα 18 από τα 25 του χρόνια, το βραβείο του Σωματείου είναι τελικά και το φιλμ που επιλέγει η Ακαδημία. Το ίδιο συνέβη και πέρσι με το «12 Χρόνια Σκλάβος», αλλά και τα έξι προηγούμενα χρόνια («Argo», «The Artist», «The King’s Speech», «The Hurt Locker», «Slumdog Millionaire» και «No Country for Old Men»), ενώ η τελευταία φορά που το βραβείο του Σωματείου διαφοροποιήθηε από το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας ήταν το 2006 όταν προκρίθηκε το «The Departed» του Μάρτιν Σκορσέζε αντί του «Little Miss Sunshine» που είχαν ψηφίσει ως καλύτερη ταινία της χρονιάς τα μέλη του Σωματείου.

Life Itself 607 Life Itself

Καλύτερο ντοκιμαντέρ της χρονιάς αναδείχθηκε το «Life Itself» του Στιβ Τζέιμς που αγνοήθηκε από τις οσκαρικές υποψηφιότητες, ενώ στην ίδια κατηγορία και το «The Lego Movie» που ψηφίστηκε από τους Παραγωγούς ως Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων της χρονιάς αλλά δεν χώρεσε στην πεντάδα των Οσκαρ.

Στις τηλεοπτικές κατηγορίες βραβεύθηκαν το «Breaking Bad» (Δράμα), το «Orange is the New Black» (Κωμωδία και το «Fargo», ενώ στα τηλεοπτικά σόου θριάμβευσε - απόλυτα δίκαια - το «The Tonight Show with Jimmy Fallon».

Διαβάστε ακόμη:

Tags: Oscars 2015