Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 5 Ιουνίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 5 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Delegation 607

Η Αντιπροσωπεία (Delegacioni) του Μπουγιάρ Αλιμάνι

Φθινόπωρο του 1990. Η Αλβανία ονομάζεται ακόμα «Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Αλβανίας». Αποτελεί ένα από τα τελευταία κομμουνιστικά προπύργια, ένα από τα τελευταία κράτη του ανατολικού μπλοκ που αντιστέκεται στις μεταρρυθμίσεις του Μιχαήλ Γκορμπατσώφ. Βέβαια, η χώρα βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο: αποσχισμένη από τη Σοβιετική Ενωση και την Κίνα, κοιτά πλέον προς την Ευρώπη. Μία Ευρώπη που δε θα ανεχθεί στους κόλπους της χώρα που καταπατά τα πολιτκά και ανθρώπινα δικαιώματα, για αυτό και η ιστορία μας ξεκινά εκείνο το φθινόπωρο, όταν μία αντιπροσωπεία διπλωματών από τη Δύση καταφθάνουν στην Αλβανία για έλεγχο. Παράλληλα, ο Λέο, ένας καθηγητής και αντιρρησίας της κυβέρνησης Χότζα που βρίσκεται εδώ και 15 χρόνια σε επαρχιακή φυλακή ως πολιτικός κρατούμενος, αποφυλακίζεται. Ετσι ξαφνικά, χωρίς καμία εξήγηση, μία άλλη ομάδα (του Κόμματος) τον συνοδεύει στο δρόμο προς τα Τίρανα. Το σχέδιο τον θέλει να συναντά εκεί τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας, ο οποίος συμπτωματικά υπήρξε φίλος από τα φοιτητικά τους χρόνια στην Πράγα του 60, και να καταθέσει ότι τα ατομικά και πολιτικά του δικαιώματα δεν έχουν υποστεί καμία παραβίαση. Μόνο που στα μισά της διαδρομής, το αμάξι τους χαλάει και τους αφήνει στη μέση του πουθενά.
Η διεθνής συμπαραγωγή του Μπουγιάρ Αλιμάνι που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ της Βαρσοβίας το 2018 είναι μία στιβαρή ματιά στην πρόσφατη ιστορία της Αλβανίας.

Η ταινία προβάλλεται στις 23:45 στην ΕΡΤ2. Διαβάστε περισσότερα εδώ

The Incredibles 607

Οι Απίθανοι (The Incredibles) του Μπραντ Μπερντ

Oταν η κοινή γνώμη στρέφεται εναντίων των υπερηρώων, ο Κύριος Απίθανος είναι ένας από τους πολλούς που αναγκάζεται μέσω ενός ιδιότυπου «προγράμματος προστασίας» να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, κρατώντας κρυφές τις ξεχωριστές ικανότητές του. Oμως μετά από 15 χρόνια βαρετού οικογενειακού βίου, με γυναίκα και παιδιά (επίσης υπερήρωες), αποφασίζει να αποδεχτεί μια νέα μυστική αποστολή εγκαταλείποντας την καριέρα ως ασφαλιστής. Η αποστολή όμως δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται και σύντομα η οικογένεια των Incredibles θα μπλέξει σε μια απίστευτη περιπέτεια, γεμάτη απρόβλεπτα και ανατροπές.

Η ταινία προβάλλεται στις 21:00 στο Star . Διαβάστε περισσότερα εδώ

plus one 607

Ενας Ακόμα (+1) του Ντένη Ηλιάδη

Τρεις κολλητοί από το κολλέγιο πηγαίνουν στο μεγαλύτερο πάρτι της χρονιάς. Ο καθένας αναζητά κάτι διαφορετικό. Τον έρωτα, το σεξ ή απλώς την ανθρώπινη επαφή. Ένα υπερφυσικό φαινόμενο διακόπτει το πάρτι και η πιο αλλόκοτη νύχτα της ζωής τους αρχίζει. Καθώς οι τρεις φίλοι προσπαθούν να βρουν αυτό που ψάχνουν, το πάρτι γρήγορα καταλήγει στο απόλυτο χάος. Κανείς τους δεν ξέρει αν θα παραμείνουν φίλοι, ή έστω ζωντανοί.
Τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Ντένη Ηλιάδη, μετά τα «Hardcore» και «Τελευταίο Σπίτι Αριστερά», ένα teen movie με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας που θα σας κάνει να τα δείτε όλα... διπλά

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo. Διαβάστε περισσότερα εδώ_

Io Sono l' Amore

Είμαι ο Ερωτας (Io Sono l' Amore) του Λούκα Γκουαντανίνο

Μια αριστοκρατική art deco βίλα του Μιλάνου, που ανήκει στους Ρέκι μια πανίσχυρη οικογένεια βιομηχάνων. Είναι η βραδιά των γενεθλίων του ιδρυτή της επιχείρησης, που πρόκειται ν’ ανακοινώσει την αλλαγή σκυτάλης στη μικρή αυτοκρατορία που ο ίδιος δημιούργησε. Στη διάρκεια του δείπνου, ο γοητευτικός εγγονός του Εντοάρντο παρουσιάζει την κοπέλα που θέλει να παντρευτεί, η αδελφή του Ελιζαμπέτα χαρίζει ένα πίνακα στο παππού της κι ένας νεαρός σεφ κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση. Έτσι αρχίζει μια αφήγηση που παρακολουθεί την οικογένεια Ρέκι και τα μυστικά της, κάτω από ένα μικροσκόπιο που βγάζει στην επιφάνεια όλη τη διακριτική γοητεία της μιλανέζικης μπουρζουαζίας, αλλά και όλη την υποκρισία της.

_Η ταινία είναι διαθέσιμη διαθέσιμη τώρα online από τη StraDa, στο iPlatforma. και στη viva.gr _

i was at home but 607

I was at Home but… της Ανγκελα Σάνελεκ

Ενα 13χρονο αγόρι εξαφανίζεται για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και, από το πουθενά, εμφανίζεται όπως ακριβώς είχε εξαφανιστεί, με σημάδια στο σώμα του να μαρτυρούν ότι ζούσε μαζί με τα ζώα στο δάσος. Πίσω στο σπίτι, η μητέρα του βρίσκεται στα όρια της νεύρωσης, αδυνατεί να μεγαλώσει μόνη της τα δυο παιδιά της, προσπαθεί να βρει τη θέση της στην καλλιτεχνική κοινότητα της πόλης της, παλεύει με ένα ποδήλατο που προσπαθεί να αγοράσει από έναν τύπο που μιλάει από τεχνητό λάρυγγα και πενθεί ακόμη τον άντρα της που πέθανε δύο χρόνια πριν…

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Mubi. Διαβάστε περισσότερα εδώ


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.