Buzz

Οταν το σινεμά αντιγράφει τη ζωγραφική: Δείτε ένα βίντεο-έργο τέχνης

στα 10

Ενα εξαιρετικό βίντεο-δοκίμιο αποκαλύπτει τις αναφορές διάσημων σκηνοθετών σε λιγότερο ή περισσότερο γνωστά αριστουργήματα της ζωγραφικής.

Οταν το σινεμά αντιγράφει τη ζωγραφική: Δείτε ένα βίντεο-έργο τέχνης

Ενας από τους (πολλούς) λόγους που αγαπάμε το σινεμά είναι ο τρόπος με τον οποίο, στις καλύτερες στιγμές του, συνδυάζει σχεδόν όλα τα άλλα είδη τέχνης (τη μουσική, τη λογοτεχνία, το θέατρο, τη φωτογραφία, την αρχιτεκτονική, τα εικαστικά) σε ένα ενιαίο, συναρπαστικό σύνολο, μετουσιώνοντάς τα σε μια εντελώς νέα, αυθύπαρκτη καλλιτεχνική δημιουργία.

Πολλά έχουν γραφτεί κατά διαστήματα πάνω στο θέμα και πολλοί σκηνοθέτες έχουν οι ίδιοι αναφερθεί και ομολογήσει συχνά τις επιρροές τους από άλλα είδη τέχνης, και ειδικά από τη ζωγραφική και τις καλές τέχνες, μια ασταμάτητη ροή αντιδανείων που έχει γίνει ολοένα και πιο διαδεδομένη στην εποχή του internet και της απεριόριστης εισροής πληροφοριών και εικόνων για κάθε καλλιτέχνη και μη.

Διαβάστε ακόμη: Οταν το σινεμά μιλά με τη σιωπή. Δείτε ένα υπέροχο βίντεο για τις στιγμές εκείνες όπου η 7η Τέχνη χάνει τα λόγια της

Film meets art 607

Film meets art 607

Film meets art 607

Φωτογράφος και σκηνοθέτης ταινιών μικρού μήκους και ο ίδιος, ο Βάγκαρ Εφέντι δημιούργησε ένα εξαιρετικό βίντεο με μερικές προσεκτικά επιλεγμένες σκηνές από ταινίες, οι οποίες ξεκάθαρα αναφέρονται σε συγκεκριμένα έργα τέχνης, είτε πρόκειται για απλή έμπνευση είτε για μια σχεδόν πιστή αναπαράσταση που όμως αποκτά εντελώς νέα διάσταση μέσα από την εν κινήσει κινηματογραφική της απεικόνιση.

Από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και την «Αυτοκρατορία του Ηλιου» μέχρι τη Σοφία Κόπολα και τη «Μαρία Αντουανέτα» της, και από τον «Εξορκιστή» του Γουίλιαμ Φρίντκιν μέχρι το «Θα Χυθεί Αίμα» του Πολ Τόμας Αντερσον, δείτε πώς μερικά λιγότερο ή περισσότερο γνωστά αριστουργήματα της ζωγραφικής ζωντανεύουν ευρηματικά μέσα από το σινεμά.

Πατήστε το play παρακάτω για να δείτε το βίντεο.


Διαβάστε ακόμη

Tags: Supercut