Buzz

Ο Εμίρ Κουτσουρίτσα πάει όπου βρίσκονται τα λεφτά: Η επόμενη ταινία του θα είναι κινέζικη

στα 10

Βασισμένη σε χαρακτήρες και «ηθικά διλλήματα» από το έργο του Ντοστογιέφσκι.

Ο Εμίρ Κουτσουρίτσα πάει όπου βρίσκονται τα λεφτά: Η επόμενη ταινία του θα είναι κινέζικη

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα βρέθηκε πρόσφατα στην Ρωσία για να επαινέσει ανάμεσα σε άλλα την «ευγενική φύση του Βλαντιμίρ Πούτιν που σήκωσε την χώρα από τα γόνατα της όπου την είχε ρίξει ο Γιέλτσιν και την έκανε ξανά περήφανη για την κουλτούρα και την ιστορία της», και να ξεκαθαρίσει ότι η Κριμαία ήταν πάντα κομμάτι τη Ρωσίας.

Δείτε ακόμη: Ο Εμίρ Κουστουρίτσα καταγγέλλει τις Κάννες: απορρίψατε την ταινία μου γιατί στηρίζω τον Πούτιν

Εκτός από την πολιτική εκστρατεία υπέρ του καλού του φίλου Πούτιν όμως, ο Εμίρ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Gazetta, μίλησε και για τα επόμενα κινηματογραφικά του σχέδια που θα τον στείλουν στην Κίνα.

Εκεί σύμφωνα με δηλώσεις του θα κάνει μια ταινία «που θα αφορά στα ηθικά διλλήματα που γεννά το έργο του Φέοντορ Ντοστογιέφσκι, αλλά τοποθετημένα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Η ιδέα πίσω από την ταινία είναι να μεταφέρουμε τις ιδέες του Ντοστογιέφσκι και να τις εξετάσουμε μέσα από την σκοπιά της σύγχρονης Κινέζικης κοινωνίας και κάπως έτσι να φέρουμε το έργο του σπουδαίου Ρώσσου συγγραφέα πιο κοντά στην σύγχρονη πραγματικότητα».

Η ταινία η οποία δεν έχει ακόμη τίτλο και βρίσκεται στο στάδιο της συγγραφής του σεναρίου θα είναι κινέζικη παραγωγή ενώ η κεντρική της ιστορία θα αφορά σε μια γυναίκα με σοβαρά προβλήματα όρασης που πρέπει να βρει τα χρήματα που θα τις επιτρέψουν να ταξιδέψει στην Γαλλία για μια εξαιρετικά ακριβή θεραπεία.

Θυμίζουμε ότι η τελευταία ταινία του Κουστουρίτσα ήταν το «On the Milky Road» που προβλήθηκε πέρσι στο φεστιβάλ της Βενετίας (και μάλλον πουθενά αλλού) ενώ η τελευταία καλή ταινία του σκηνοθέτη μάλλον ήταν ο δεύτερος Χρυσός του Φοίνικας (ναι έχει δύο) με το «Underground» το 1995.

Δείτε τον πιο κάτω να μιλά για τον καλύτερο του φίλο Βλαντιμίρ Πούτιν.


Δείτε ακόμη: