Buzz

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα είναι ανεπιθύμητος στην Ουκρανία

στα 10

Ο Βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης θα επισκεπτόταν τη χώρα τις επόμενες μέρες, αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδό του.

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα είναι ανεπιθύμητος στην Ουκρανία

Οπως μπορείτε να αντιληφθείτε η απαγόρευση της εισόδου του στην χώρα δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι κάποιος είδε τις ταινίες του κι ανακάλυψε ότι δεν έχει κάνει ούτε μία καλή μετά από το «Underground», αλλά με άλλους, πολιτικούς λόγους.

Ο Κουστουρίτσα βλέπετε, ο οποίος έχει τα τελευταία χρόνια εξαιρετικές σχέσεις με την Ρωσία, ήταν ένας από τους ελάχιστους διεθνείς υποστηρικτές της περσινής Ρωσικής εισβολής στην Κριμαία, μετά την Ουκρανική επανάσταση που δημιούργησε αναταραχή στη χώρα.

Ο Κουστουρίτσα είχε δηλώσει τότε πως «η Ρωσία οφείλει να προστατεύσει τους πολίτες Ρωσικής εθνικότητας που ζουν στην Ουκρανία και να σώσει την χώρα από την καταστροφή» και είχε συγκρίνει τα τότε γεγονότα με τα όσα είχαν συμβεί στην Γιουγκοσλαβία των αρχών της δεκαετίας του 90.

Ο Κουστουρίτσα θα επισκεπτόταν την Ουκρανία τις επόμενες μέρες για να δώσει μια σειρά από συναυλίες με την No Smoking Band του, αλλά ο υπουργός πολιτισμού της χώρας σε συνεννόηση με τον υπουργό εσωτερικών και τις υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν πως η είσοδος του στη χώρα θα απαγορευθεί, κάτι που χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από αρκετούς ανθρώπους της τέχνης στην χώρα.

Διαβάστε ακόμη: Η Μόνικα Μπελούτσι πρωταγωνίστρια του Εμίρ Κουστουρίτσα