Buzz

Ο Εντι Ρεντμέιν δήλωσε δεν θα έπαιζε τώρα στο «Κορίτσι Από τη Δανία»

στα 10

Μιλώντας στους The Sunday Times, ο ίδιος δήλωσε πως αν και έκανε την ταινία με τις καλύτερες προθέσεις, τώρα έχει μετανιώσει για τον ρόλο αυτόν.

Ο Εντι Ρεντμέιν δήλωσε δεν θα έπαιζε τώρα στο «Κορίτσι Από τη Δανία»

Οταν κυκλοφόρησες στις αίθουσες το 2015 η ταινία του Τομ Χούπερ «Το Κορίτσι Από τη Δανία» κατάφερε να κερδίσει τέσσερις υποψηφιότητες για Οσκαρ, ανάμεσά τους και αυτή του Εντι Ρεντμέιν για την ερμηνεία του στον ρόλο της πρώτης transgender γυναίκας, Λίλι Ελμπε. Η ταινία όμως, και ο ίδιος, δέχτηκαν αρκετές κριτικές κυρίως λόγω του ότι ένας cis άντρας πρωταγωνίστησε στον ρόλο μιας διεμφυλικής γυναίκας.

Ο ίδιος πάντως μιλώντας στους The Sunday Times δήλωσε πως αν του δινόταν ο ρόλο τώρα δεν θα τον έπαιρνε. «Οχι, δεν θα τον έπαιρνα τώρα. Εκανα αυτή την ταινία με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά νομίζω ότι ήταν λάθος… Η μεγαλύτερη συζήτηση για τις απογοητεύσεις γύρω από το κάστινγκ είναι επειδή πολλοί άνθρωποι δεν συμμετέχουν σε αυτές. Πρέπει να υπάρξει ισοπέδωση, διαφορετικά θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις», δήλωσε ο ηθοποιός.

Διαβάστε ακόμα: Τα μυστικά μιας μεταμόρφωσης. Πώς ο Εντι Ρέντμεϊν έγινε «Το Κορίτσι από τη Δανία»;

danish girl 607

Ο ίδιος παλιότερα είχε υποστηρίξει τα τρανς άτομα όταν η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είχε κάνει κάποιες τρανσοφοβικές δηλώσεις στο twitter, αλλά αργότερα είχε δηλώσει πως όλα αυτά τα βιτριολικά σχόλια εναντίον της είναι απλά αρρωστημένα.

Η Αλίσια Βικάντερ, η οποία συμπρωταγωνίστησε δίπλα στον Ρεντμέιν στην ταινία και κέρδισε το Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, είχε δηλώσει τον Αύγουστο στο Insider πως καταλαβαίνει απόλυτη την κριτική γύρω από το κάστινγκ του Ρεντμέιν και πως όλο αυτό είναι «μια εμπειρία που μάθαμε πολλά από αυτήν», αν και υποστηρίζει πως ο Ρεντμέιν έκανε εξαιρετική δουλειά στον ρόλο αυτόν.