Buzz

Ο Εντι Ρεντμέιν θεωρεί τώρα τα βιτριολικά σχόλια προς την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ «απολύτως αηδιαστικά»

στα 10

Ο Εντι Ρεντμέιν αυτή την φορά στάθηκε δίπλα στην συγγραφέα, αν και ξεκαθάρισε πως είναι ακόμα σύμμαχος της τρανς κοινότητας.

Ο Εντι Ρεντμέιν θεωρεί τώρα τα βιτριολικά σχόλια προς την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ «απολύτως αηδιαστικά»

Οταν πριν λίγους μήνες η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ άρχισε να μιλά τον πιο απαξιωτικό τρόπο για τα τρανς άτομα, ο πρωταγωνιστής των ταινιών «Fantastic Beast» Εντι Ρεντμέιν είχε σταθεί δίπλα στην κοινότητα λέγοντας πως «Ο σεβασμός προς τα διεμφυλικά άτομα παραμένει επιτακτικός, και όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώ να εκπαιδεύω συνεχώς τον εαυτό μου. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία. Ως κάποιος ο οποίος έχει δουλέψει με την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αλλά και με μέλη της τρανς κοινότητας, ήθελα να ξεκαθαρίσω τις θέσεις μου. Διαφωνώ με τα σχόλια της Τζο. Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, οι τρανς άντρες είναι άντρες, και οι μη δυαδικές ταυτότητες υπάρχουν. Δεν θα ήθελα ποτέ να μιλήσω εκ μέρους της κοινότητας, αλλά γνωρίζω πως οι αγαπημένοι διεμφυλικοί φίλοι και συνεργάτες μου έχουν κουραστεί με αυτή τη συνεχή αμφισβήτηση των ταυτοτήτων τους, κάτι που πολύ συχνά οδηγεί σε βία και κακοποίηση. Απλώς θέλουν να ζήσουν τις ζωές τους ειρηνικά και ήρθε η ώρα να τους αφήσουμε να το κάνουν.»

Ολο αυτό φυσικά πολλοί φανς το δέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά, όταν μάλιστα ήδη αρκετοί από αυτούς είχα αρχίσει ήδη να αποκληρώνουν τόσο την Ρόουλινγκ όσο και τα βιβλία της, η οποία μάλιστα όχι μόνο δεν σταμάτησε με τις δηλώσεις της αλλά τον τελευταίο καιρό συνέχισε ακάθεκτη.

Αλλά φαίνεται πως και ο Ρεντμέιν χαλάρωσε λίγο τις απόψεις του για την συγγραφέα. Μιλώντας στην Daily Mail για τη νέα του ταινία «Η Δίκη των 7 του Σικάγου» όταν ρωτήθηκε τι ρόλο μπορεί να παίζουν τα προσωπικά του συναισθήματα και οι πολιτικές του αντιλήψεις στην καριέρα του, ο ίδιος απάντησε πως «θα ήθελα απλά να επικεντρώσω την προσοχή μου στην δουλειά μου και να πω ιστορίες. Το να μιλάς μπορεί να καταλήξει το να προκαλεί ζημία στα πράγματα που πιστεύεις αντί να τα βοηθάς. Αυτό που προσπαθώ να κάνω γενικά είναι να κρατώ χαμηλά το κεφάλι μου.»

Διαβάστε ακόμα: Η τρανσοφοβική Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

eddie redmayne 607

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε ενάντια για το βιτριόλι που στάζουν οι φανς στην συγγραφέα θεωρώντας το «απολύτως αηδιαστικό». Αυτό του έδωσε την ευκαιρία, σύμφωνα με τον ίδιον, να στείλει ένα γράμμα συμπαράστασης στην Ρόουλινγκ σε μια περίοδο που πολλοί προσπαθούν να απομακρυνθούν από αυτήν. Ομως ξεκαθάρισε πως καταλαβαίνει πως η επίθεση αυτή δεν στοχεύουν μόνο την συγγραφέα και πιστεύει πως και τα τρανς άτομα αποτελούν επίσης αντικείμενο φριχτών επιθέσεων. «Παρομοίως, εξακολουθεί να υπάρχει ένα φρικτός χείμαρρος κακοποίησης προς τα τρανς άτομα διαδικτυακά και έξω στον κόσμο, το οποίο είναι καταστροφικό», δήλωσε ο Ρεντμέιν.

Φυσικά όλες αυτές οι δηλώσεις έγιναν λίγο πριν ξεκινήσουν ξανά τα γυρίσματα του «Fantastic Beasts 3» τα οποία σταμάτησαν λόγω της πανδημίας. Πάντως παραμένει απορίας άξιο το πως θα δεχτεί το κοινό και οι φανς την ταινία αυτή όταν κυκλοφορήσει στις αίθουσες, μετά και από όλα όσα συνέβησαν με την Ρόουλινγκ, και πως η Warner θα αποφύγει να κάνει δηλώσεις για το θέμα όταν θα αρχίσει να την προμοτάρει.

Διαβάστε ακόμα: Το «Φανταστικά Ζώα 3» ξεκινάει γυρίσματα και μας ταξιδεύει στην Βραζιλία

fantastic beasts 607