Φεστιβάλ / Βραβεία

Ενα ντοκιμαντέρ μας συστήνει τον «Αλλο Ανθρωπο» (ελπίζοντας ότι τον κρύβουμε κι εμείς μέσα μας)

στα 10

Αν δεν έχετε την τύχη να γνωρίζετε τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και την ομάδα της «Κοινωνικής Κουζίνας - Ο Αλλος Ανθρωπος», το ντοκιμαντέρ των Λουκά Αγέλαστου και Σπυριδούλας Γκούσκου θα φροντίσει για αυτό.

Ενα ντοκιμαντέρ μας συστήνει τον «Αλλο Ανθρωπο» (ελπίζοντας ότι τον κρύβουμε κι εμείς μέσα μας)

To «Εγώ, ο Αλλος Ανθρωπος» είναι το ντοκιμαντέρ που μας συστήνει τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τη σύντροφό του και συνοδοιπόρο του σε κάθε δύσκολη ανηφόρα, Ελενα Αγγελοπούλου, την υπέροχη ομάδα φίλων και εθελοντών και τις δράσεις της «Κοινωνικής Κουζίνας - Ο Αλλος Ανθρωπος». Μίας ομάδας που κάνει πολλά περισσότερα από το να προσφέρει ένα πιάτο φαΐ σε όποιον το έχει ανάγκη.

Είναι ένα εγκάρδιο χαμόγελο, μία ειλικρινής χειραψία, μία ανοιχτή αγκαλιά - «γιατί ο άνθρωπος δεν είναι σκυλί, να του πετάξεις ένα κομμάτι ψωμί. Είναι ον, είναι άνθρωπος. Πρέπει να τον κοιτάξεις στα μάτια, να του πεις μια καλή κουβέντα» όπως λέει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος στο trailer του ντοκιμαντέρ.

O Aλλος Ανθρωπος 607

Με τη σκηνοθετική υπογραφή των Λουκά Αγέλαστου και της Σπυριδούλας Γκούσκου, παραγωγή του Story Studios Films και πρωτότυπη μουσική των Υπογείων Ρευμάτων, το «Εγώ, ο Αλλος Ανθρωπος» θα κάνει σε λίγες μέρες την πρεμιέρα του στο διαγωνιστικό τμήμα του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης [Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 20.00 στον κινηματογράφο Τζων Κασσαβέτης].

O Aλλος Ανθρωπος 607 1

Μπορεί κάποιοι από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές να είχατε την τύχη να σκοντάψετε σε κάποιο μαγείρεμα του Κωνσταντίνου, σε κάποια γειτονιά της Αθήνας. Να έχετε ζήσει το καλόκαρδο ζεστό του τρόπο, πιο ζεστό κι από το υπαίθριο τσουκάλι του - έτσι όπως στήνεται μπροστά στον κόσμο, για τον κόσμο. Αν όχι, με το ντοκιμαντέρ αυτό θα βρεθείτε σ' ένα συγκινητικό οδοιπορικό - κυριολεκτικό, στις πλατείες της Αθήνας, της Σαλαμίνας, της Χαλκίδας και συμβολικό, μία πορεία στην οικονομική μας κατάρρευση, αλλά και στην ανθρώπινη αλληλεγγύη που έδωσε την ιδέα για τη δημιουργία της Κοινωνικής Κουζίνας.

Μη χάσετε λοιπόν αυτό το «εγωιστικό» ταξίδι ενότητας στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και κοινωνικής διχόνοιας. Ισως βρείτε τον προορισμό πολύ πιο κοντά από ό,τι τον περιμένατε.

Διαβάστε περισσότερα για το ντοκιμαντέρ στην επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας «Εγώ, ο Αλλος Ανθρωπος»

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις της Κοινωνικής Κουζίνας στη σελίδα της στο facebook

My Human Self poster 607

«Εγώ, ο Αλλος Ανθρωπος»

Διάρκεια: 77'
Παραγωγή: Story Studios Films
Σκηνοθεσία - Σενάριο - Διεύθυνση Φωτογραφίας: Λουκάς Αγέλαστος και Σπυριδούλα Γκούσκου
Associate Producer: Δώρης Αυγερινόπουλος
Πρωτότυπη Μουσική- Τραγούδια: Υπόγεια Ρεύματα
Μοντάζ: Ιωάννα Πογιαντζή
Μιξάζ: Περσεφόνη Μήλιου
Colour Grading: Γιάννης Αγελαδόπουλος

Δείτε το trailer:


Η μπίρα Fischer, που αγαπά την τέχνη και τη δημιουργία, απονέμει για 5η συνεχή χρονιά τα Βραβεία Κοινού Fischer στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, από τις 3 έως τις 12 Μαρτίου 2017, σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, σε 26 επιλεγμένα σημεία, οι σινεφίλ, καταναλώνοντας μία Fischer και με την επίδειξη του εισιτήριου της προβολής, θα μπορούν να απολαύσουν μία ακόμη δωρεάν! Γιατί όλες οι κινηματογραφικές στιγμές ξεκινούν και τελειώνουν με μία Fischer!

Διαβάστε περισσότερα για το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης