Buzz

H Disney πιστεύει πως το ξεκίνημα των νέων κινηματογραφικών παραγωγών θα αργήσει αρκετά

στα 10

Η πανδημία του Covid-19 φαίνεται πως έχει αφήσει βαθιά το στίγμα της στην κινηματογραφική βιομηχανία.

H Disney πιστεύει πως το ξεκίνημα των νέων κινηματογραφικών παραγωγών θα αργήσει αρκετά

Με τους κινηματογράφους στην Αμερική να ξεκινούν σιγά σιγά, αλλά διστακτικά, να ανοίγουν τις πόρτες τους για το κοινό, ενώ κάποιοι από αυτούς να προγραμματίζουν την επαναλειτουργία τους κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, αυτό δεν σημαίνει πως και παλιές και νέες κινηματογραφικές και οι τηλεοπτικές παραγωγές οι οποίες είχε σταματήσει λόγω της πανδημίας έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν και πάλι.

Σύμφωνα με τον CEO της Disney Μπομπ Τσάπεκ, δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα μέχρι στιγμής για την έναρξη παραγωγής τόσο στις κινηματογραφικές όσο και στις τηλεοπτικές παραγωγές του στούντιο οι οποίες έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του Covid-19 και πως τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο για το πότε αλλά και κυρίως με ποιον τρόπο θα αρχίσουν και πάλι. Αλλά επιβεβαίωσε πως όταν ξεκινήσουν θα τηρηθούν όλες οι οδηγίες υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους.

Διαβάστε ακόμα: Προσεχώς Σινεμά: Αυτές είναι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες μέχρι και το καλοκαίρι του 2021

Φυσικά αυτό καλύπτει ολόκληρη την κινηματογραφική βιομηχανία κι όχι μόνο την Disney, αλλά όσο αφορά το συγκεκριμένο στούντιο είναι υπεύθυνο για το 40% του box office της Αμερικής και έχει μερικά από τα πιο αναμενόμενα κινηματογραφικά blockbusters αλλά και τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές της σε παύση αυτή την περίοδο. Και ενώ έχει ήδη μεταφέρει την τέταρτη φάση του MCU, η οποία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα με την ταινία της «Black Widow», για τον Νοέμβριο, κανείς δεν γνωρίζει πως αυτό θα επηρεάσει τις τηλεοπτικές παραγωγές της Marvel όπως τα «WandaVision» και «Loki» για το Disney+.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όλη αυτή η κατάσταση θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρο το κινηματογραφικό στερέωμα όχι μόνο για τους επόμενους μήνες αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: Με τι όρους θα επιστρέψουν οι Αμερικάνοι στις κινηματογραφικές αίθουσες;