Φεστιβάλ / Βραβεία

Δείξε μου τα οπτικά εφέ σου να σου δώσω ένα Οσκαρ!

στα 10

Η Ακαδημία ανακοίνωσε τις δέκα ταινίες που θα πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία του Οσκαρ Οπτικών Εφέ. Ανάμεσα τους μια τίγρης, ένας άνθρωπος - αράχνη, μερικοί νάνοι και ο Τζέιμς Μποντ!

Δείξε μου τα οπτικά εφέ σου να σου δώσω ένα Οσκαρ!
Life of PI

Δίνοντας το πρώτο στίγμα για τις ταινίες που θα διεκδικήσουν το Οσκαρ Οπτικών Εφέ, η Ακαδημία ανακοίνωσε τους 10 τίτλους που θα προσπαθήσουν να βρουν μια θέση στην τελική πεντάδα της κατηγορίας και να διεκδικήσουν με αξιώσεις το χρυσό αγαλματάκι.

Ανάμεσά τους βρίσκουμε το «The Amazing Spider-Man», το «Cloud Atlas», το «Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή», το «The Hobbit: An Unexpected Journey» το «John Carter» το «Life of Pi», τους «Avengers», τον «Προμηθέα», το «Skyfall» και την «Χιονάτη και ο Κυνηγός», ενώ απουσιάζουν τα «Men in Black 3», «Battleship» και το φινάλε του «Twilight»

Οι πιο δυνατές υποψηφιότητες είναι φυσικά οι προφανείς:

1

  • Το πρώτο μέρος του «Hobbit» που έρχεται να συνεχίσει τη μεγάλη παράδοση του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» που είχε κερδίσει το Οσκαρ και για τα τρία κινηματογραφικά μέρη του,

1

  • Το «Amazing Spider-Man» που έρχεται να επιβεβαιώσει την αγάπη της Ακαδημίας στον Ανθρωπο-Αράχνη, η οποία είχε προτείνει για Οσκαρ το πρώτο μέρος του «Spider-Man» του Σαμ Ράιμι και είχε δώσει το Οσκαρ στον δεύτερο.

2

1

  • Το «Skyfall» που έχει φόρα από τις τεράστιες εισπράξεις του και έρχεται να σπάσει τη γκίνια του Τζέιμς Μποντ, ο οποίος έχει βρεθεί στη συγκεκριμένη κατηγορία δύο μόνο φορές στο παρελθόν: μία το 1965 για το «Thunderball» όπου πήρε και το Οσκαρ και μια για το «Moonraker» του 1979.

2

  • Το «Life of Pi» του Ανγκ Λι που έχοντας ψηφιακό τον ένα χαρακτήρα της ταινίας (την τίγρη ντε!) δεν υπάρχει περίπτωση να λείπει από την κατηγορία. Υποψηφιότητα που θα ενισχυθεί σημαντικά από τη μεγάλη σοδειά που αναμένεται να συγκεντρώσει η ταινία στις μεγάλες κατηγορίες.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τις προβλέψεις του Flix στις μεγάλες κατηγορίες των φετινών Οσκαρ.

Tags: Oscars 2013