Buzz

Τι είδες στον ύπνο σου Ντέιβιντ Λιντς (και γιατί δεν το κάνεις ταινία;)

στα 10

Συνεχίζοντας το «Δελτίο Καιρού» από το σπίτι του, ο Λιντς μάς αφηγείται έναν εφιάλτη του που τον θέλει 16χρονο Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τι είδες στον ύπνο σου Ντέιβιντ Λιντς (και γιατί δεν το κάνεις ταινία;)

Ο Ντέιβιντ Λιντς βρίσκεται ακόμα απομονωμένος στο σπίτι του στους λόφους του Χόλιγουντ, μας ενημερώνει ακόμα, τακτικά, για τον καιρό της ημέρας, βρίσκει ακόμα δημιουργικούς τρόπους να επικοινωνήσει με τον κόσμο στην καραντίνα του.

Το «Δελτίο Καιρού» που μαγνητοσκοπεί και ποστάρει κάθε μέρα, είναι ο τρόπος επικοινωνίας του με το κοινό, καθώς, εκτός από τον καιρό, ο ιδιοσυγκρασιακός σκηνοθέτης αφηγείται ιστορίες, παίρνει θέση για τα πολιτικά δρώμενα, ή φτιάχνει καφέ για να κάνουμε (online) παρέα.

Δείτε κι αυτό: Μόνο ο Ντέιβιντ Λιντς μπορεί να μετατρέψει ένα δελτίο καιρού σε αντιρατσιστικό ακτιβισμό

Πριν από λίγες μέρες, στις 6 Ιουνίου (την επέτειο απόβασης των συμμάχων στην Νορμανδία), ο Λιντς αποφάσισε να μάς αφηγηθεί ένα όνειρο που είχε και τον ήθελε να... πολεμάει στο πλευρό του Χίτλερ.

Σ' ένα όνειρό μου είδα τον θάνατό μου εκείνη την μέρα στην Νορμανδία. Ημουν Γερμανός στρατιώτης. 16 χρονών. Ο Χίτλερ επιστράτευε όλο και νεότερα παιδιά. Η μητέρα μου ήταν τόσο λυπημένη όταν έφευγα. Εκείνη την μέρα με είδα να περπατάω, μόνο μου, μακριά από την παραλία. Ημουν σ' ένα άλλο τοπίο με χαμηλούς αμμόλοφους. Είχε ομίχλη, ήταν μια γκρίζα, συννεφιασμένη μέρα...

Ανέβηκα στην κορυφή, κουβαλώντας το όπλο μου και ήρθα αντιμέτωπος με έναν αμερικανό στρατιώτη που με πυροβόλησε...

Δείτε το βίντεο και τον τρόπο που ο Λιντς περιγράφει το θάνατό του. Μετά το «lights out» θα θέλαμε να δούμε την ταινία...


Διαβάστε και δείτε περισσότερα: