Buzz

Ενας άλλος «Cosmos»: Δείτε το παρανοϊκό τρέιλερ για το κύκνειο άσμα του Αντρέι Ζουλάφσκι

στα 10

Λίγους μήνες μετά τον θάνατο του σπουδαίου Πολωνού σκηνοθέτη, η τελευταία του ταινία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες... Οχι τις ελληνικές, δυστυχώς.

Ενας άλλος «Cosmos»: Δείτε το παρανοϊκό τρέιλερ για το κύκνειο άσμα του Αντρέι Ζουλάφσκι

Μόλις τρεις μήνες έχουν περάσει από τότε που άφησε την τελευταία του πνοή ο πάντοτε αναρχικός και αντισυμβατικός Πολωνός σκηνοθέτης Αντρέι Ζουλάφσκι, ο οποίος έγραψε κινηματογραφική ιστορία με ταινίες όπως το σπαρακτικό «Σημασία Εχει ν’ Αγαπάς» και η ανεπανάληπτη «Δαιμονισμένη Γυναίκα».

Πέρσι, ο Ζουλάφσκι υπέγραψε μια νέα ταινία, με τίτλο «Cosmos», την πρώτη του έπειτα από απουσία 15 ετών, η οποία έμελλε δυστυχώς να είναι και η τελευταία του. Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του συμπατριώτη του, συγγραφέα, Βιτόλντ Γκομπρόβιτς, το «Cosmos» περιγράφεται ως μια δυσοίωνη και μανιακή εξερεύνηση του πόθου, με ήρωα έναν νεαρό άνδρα που βρίσκει καταφύγιο στον ξενώνα μιας παράλυτης γυναίκας, όπου και θα ερωτευτεί παράφορα τη νιόπαντρη κόρη της.

Διαβάστε ακόμη: Ο Αντρέι Ζουλάφσκι ήξερε πως σημασία έχει μόνο να αγαπάς

Cosmos 2

Νεκρά ζώα κρεμασμένα από δέντρα, εκκεντρικοί χαρακτήρες, απειλητικοί οιωνοί, φρενιτιώδης ένταση και σουρεαλιστική λογική συνθέτουν μια ταινία που μοιάζει με απόλυτα φυσική συνέχεια του πάντοτε ιδιοσυγκρασιακού και αταξινόμητου έργου του. Το «Cosmos» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο τον περασμένο Αύγουστο, χαρίζοντας στον Ζουλάφσκι το Βραβείο Σκηνοθεσίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Φεστιβάλ, ο Ζουλάφσκι επιβεβαίωσε πως η επιστροφή του στο σινεμά ήταν απλά ακόμη ένα πάθος στο οποίο δεν μπορούσε να αντισταθεί: «Τι εννοείτε όταν με ρωτάτε τι είναι σημαντικό στο σινεμά; Τίποτα δεν είναι σημαντικό ή απαραίτητο. Δεν καταλαβαίνω αυτές τις λέξεις. Το έκανα γιατί το βιβλίο είναι ευφυές και αξιαγάπητο. Τι είναι σημαντικό; Το Λοκάρνο; Αυτό εκεί το αυτοκίνητο; Το Χόλιγουντ;»

Με αφορμή την έξοδο της ταινίας στις αμερικανικές αίθουσες στα τέλη Ιουνίου, κυκλοφόρησε μόλις το παρακάτω παρανοϊκό τρέιλερ, μαζί την επίσημη αφίσα, που διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του πιο όμορφου πόστερ της χρονιάς. Δείτε τα με δική σας ευθύνη...


Διαβάστε ακόμη

Cosmos poster