Industry

Τα σινεμά στο Λονδίνο μπορούν να ανοίξουν ξανά, ενώ στην Γερμανία θα παραμείνουν κλειστά όλο τον Δεκέμβρη

στα 10

Η Βρετανία βγαίνει από το lockdown σταδιακά από τις 2 Δεκεμβρίου και τα σινεμά ανοίγουν σταδιακά επίσης.

Τα σινεμά στο Λονδίνο μπορούν να ανοίξουν ξανά, ενώ στην Γερμανία θα παραμείνουν κλειστά όλο τον Δεκέμβρη

Στις 2 Δεκεμβρίου οι αίθουσες του Λονδίνου και του Λίβερπουλ θα μπορούν να ανοίξουν ξανά, εφαρμοζοντας όλα τα μέτρα προστασίας που θα ισχύουν και παραμένοντας ανοιχτά έως τις 11 το βράδυ, ή έως ότου τελειώσει η βραδινή προβολή που δεν πρέπει να ξεκινήσει αργότερα από τις 10μμ.

Σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας όμως όπως το Μάντσεστερ, το Μπρίστολ ή το Μπέρμπινχαμ, οι αίθουσες εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές και το πότε θα ανοίξουν θα αποφασιστεί δεκαπέντε μέρες αργότερα, ανάλογα με την απόδοση των μέτρων που έχει λάβει η βρετανική κυβέρνηση.

Δαβάστε ακόμα: Χριστούγεννα στην Ελλάδα χωρίς σινεμά

Εν τω μεταξύ στην Γερμανία η Καγκελάριος Μέρκελ σε μια πολύωρη διάσκεψη με τους επικεφαλείς των δεκαέξι περιφερειακών κρατιδίων της χώρας αποφάσισαν να επεκτείνουν το light lockdown στο οποίο βρισκόταν η χώρα μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη κι αυτό σημαίνει πως τα σινεμά θα παραμείνουν κι αυτά κλειστά ως το τέλος του επόμενου μήνα.

Τα νέα έφεραν νέες αναβολές στην έξοδο πολλών ταινιών στην Γερμανία. Μόνο για τις 3 Δεκεμβριου είχε προγραμματιστεί η κυκλοφορία 15 ταινιών ενώ άλλες 12 ετοιμάζονταν να βγουν στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε ακόμα: Ανοιχτά σινεμά ξανά στις 15 Δεκεμβρίου στη Γαλλία