Buzz

9λεπτη απόδειξη γιατί ο Τσακ Τζόουνς ήταν ο πραγματικός πρωτοπόρος του animation

στα 10

Γιατί ο «πατέρας» του Μπαγκς Μπάνι, του Ντάφι Ντακ, του Κογιότ, του Πέπε Λε Πιου ήταν μία πραγματική ιδιοφυΐα; Ενα μικρό βίντεο μάς περιηγεί στο μυαλό του πιο επιδραστικού δημιουργού και σκηνοθέτη animation. Του Τσακ Τζόουνς.

9λεπτη απόδειξη γιατί ο Τσακ Τζόουνς ήταν ο πραγματικός πρωτοπόρος του animation

Ο Τσακ Τζόουνς συνέβαλε στη δημιουργία μερικών θρυλικών και εξαιρετικά επιδραστικών animation της ιστορίας του σινεμά, ενώ είναι ο πνευματικός πατέρας κάποιων από τους δημοφιλέστερους χαρακτήρες των «Looney Tunes»: Μπαγκς Μπάνι («what' up doc?» με Μπρονξ προφορά), Ντάφι Ντακ, Ελμερ Φαντ, Πόρκι Πιγκ («t... t... t... that's all folks»), Τουίτι, Μπιπ-Μπιπ & Κογιότ, Πέπε Λε Πιου - φιγούρες της Χρυσής Εποχής κινουμένων σχεδίων που έχουν παραμείνει αγαπημένες και διαχρονικές.

Ο Τόνι Ζου είναι ένας κινηματογραφιστής που αναλύει με τη σειρά ιντερνετικών ντοκιμαντέρ του, «Every Frame A Painting», την εποχή αυτή, αναζητώντας τις ιδέες πίσω από την κατασκευή του animation, την πρωτοπορία τους και την επίδρασή τους στις μελλοντικές ψηφιακές γενιές.

Chuck Jones 607

Λίγη ιστορία ακόμα: Θα χαμογελάσετε: δείτε τους πρώτους, ιστορικούς animators της Disney εν ώρα εργασίας

Στο «Chuck Jones: The Evolution of an Artist», ένα 9λεπτο βίντεο, ακούμε και ταυτόχρονα βλέπουμε περιεκτικά, ξεκάθαρα και μεστά τα υλικά με τα οποία δούλεψε ο Τσακ Τζόουνς για να καταφέρει το μεγαλειώδες του αποτέλεσμα: σενάριο (τα αστεία ήταν πάντα δουλεμένα στην λεπτομέρεια, ιδιαίτερα του σωστού timing), χαρακτήρες (έδωσε κίνητρα, προσδοκίες πόθους, ξεχωριστή κίνηση σε όλους τους ήρωές του) και μετά ακολούθησε η πρωτοπορία και η τεχνική στο ίδιο το σχέδιο.

Δείτε ακόμα: Απολαύστε το δίκαια βραβευμένο με Οσκαρ μικρού μήκους αριστουργηματικό «Feast» της Disney

Ακόμα και να μην σας ενδιαφέρει να ακούσετε την πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση, το βίντεο λειτουργεί κι ως ευχάριστο διάλειμμα μονταρισμένου υλικού «Looney Tunes Classics» - κάτι σαν τα Greatest Hits του Τσακ Τζόουνς.

Δείτε το:

.

Διαβάστε ακόμα: