Buzz

Αυτό που ο Κρίστοφερ Νόλαν απαγορεύει τις καρέκλες στα γυρίσματα των ταινιών του

στα 10

Γιατί, όπως λέει ο ίδιος, «όποιος κάθεται δεν δουλεύει».

Αυτό που ο Κρίστοφερ Νόλαν απαγορεύει τις καρέκλες στα γυρίσματα των ταινιών του

Ολοι οι σκηνοθέτες έχουν τις παραξενιές τους στα γυρίσματα των ταινιών τους, κι από ότι φαίνεται ακόμα και ο Κρίστοφερ Νόλαν έχει τις δικές του. Με το «Tenet» να παίρνει τη μια αναβολή πίσω από την άλλη, η Αν Χάθαγουεϊ αποκάλυψε πως ο Νόλαν έχει ένα άσβεστο μίσος προς… τις καρέκλες.

Μιλώντας στον Χιού Τζάκμαν σε ένα reunion που έγινε για το «Les Miserables», για λογαριασμό του Variety, η Χάθαγουεϊ, η οποία έχει δουλέψει μαζί με τον Νόναλ σε δυο του ταινίες, το «Interstellar» και το «The Dark Knight Rises», εξήγησε μερικές από τους περίεργους κανόνες που έχει ο Νόλαν στα γυρίσματα.

Διαβάστε ακόμα: To «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 20 Αυγούστου

chair 607 Ο εχθρός.

Αφού είπε πως απαγορεύει την χρήση κινητών (λογικό) η ηθοποιός άρχισε να μιλάει για έναν ακόμα, πιο ιδιαίτερο, κανόνα. «Ο Κρις απαγορεύει τις καρέκλες. Εχω δουλέψει μαζί του δυο φορές και απαγορεύει τις καρέκλες. Η λογική του πίσω από αυτό είναι πως, εάν έχεις καρέκλες, οι άνθρωποι θα κάθονται και δεν θα δουλεύουν. Θέλω να πω πως κάνει αυτές τις υπέροχες ταινίες όσο αφορά το μέγεθος, την φιλοδοξία, την τεχνική υπεροχή και το συναίσθημα. Πάντα τις τελειώνει μέσα στον προγραμματισμό και κάτω του προϋπολογισμού. Νομίζω πως έχει να κάνει με τις καρέκλες.»

Η αλήθεια είναι πως κρύβεται μια κάποια λογική πίσω από αυτή την συμπεριφορά. Και ποιος ξέρει; Ισως τώρα ακολουθήσουν πολλοί νέοι, αλλά και παλιοί, σκηνοθέτες το παράδειγμά του.


UPDATE 1/7

Τελικά από ότι φαίνεται όλο αυτό ήταν απλά μια παρεξήγηση. Χτες βγήκε ένας αντιπρόσωπος του Κρίστοφερ Νόλαν και δήλωσε πως οι καρέκλες χρησιμοποιούνται συνεχώς στα γυρίσματά του (απλώς όχι από τον ίδιον). «Για την ιστορία, τα μόνα πράγματα που απαγορεύονται από τα σετ [του Κρίστοφερ Νόλαν] είναι τα κινητά (το οποίο δεν έχει πάντοτε επιτυχία) και τα κάπνισμα (πολύ πετυχημένα). Οι καρέκλες στις οποίες αναφέρεται η Αν είναι οι καρέκλες του σκηνοθέτη οι οποίες μαζεύονται γύρω από το βίντεο μόνιτορ, οι οποίες κατανέμονται με βάση την ιεραρχία κι όχι την φυσική τους ανάγκη. Ο Κρις επιλέγει να μην χρησιμοποιήσει την δική του αλλά ποτέ δεν απαγόρευσε τις καρέκλες στα γυρίσματα. Το καστ και το συνεργείο μπορούν να κάτσουν όπου και όποτε το χρειαστούν, το οποίο γίνεται συχνά.»

Και κάπως έτσι λύθηκε μια ακόμα παρεξήγηση, κι όλα αυτά για χάρη μιας καρέκλας.

Διαβάστε ακόμα: «Πρέπει να τo δεις σε μεγάλη οθόνη»: ο Κρίστοφερ Νόλαν υπογραμμίζει ότι το «Tenet» είναι συνώνυμο του σινεμά