Buzz

Ο Κρίστοφερ Νόλαν ενδιαφέρεται να μεταφέρει τις ταινίες του σε video games

στα 10

Τι θα λέγατε για ένα «Tenet» video game;

Ο Κρίστοφερ Νόλαν ενδιαφέρεται να μεταφέρει τις ταινίες του σε video games

Ο Κρίστοφερ Νόλαν είναι ένας από εκείνους τους σκηνοθέτες που δεν φοβάται να πάει με τις ταινίες εκείνο το ένα (μεγάλο) βήμα παραπέρα, παίζοντας με τα όρια του ίδιου του σινεμά, αλλά και πειραματιζόμενος και με άλλα μέσα. Ενα από αυτά είναι και τα video games.

Σε μια συνέντευξή που έδωσε τον προηγούμενο μήνα στον Τζεφ Κίλεϊ, κατά την διάρκεια της απονομής των Video Game Awards, ο Νόλαν συζήτησε μαζί του για τις σκέψεις του γύρω από τις μεταφορές ταινιών σε video game, ενώ δήλωσε πως, παρά τις όποιες δοκιμασίες που υπάρχουν κατά την διάρκεια ανάπτυξης ενός video game, ο ίδιος σκέφτεται να πειραματιστεί με το μέσο εάν και όταν βρεθεί μπροστά του η σωστή ευκαιρία.

Διαβάστε ακόμα: Βest/Worst of 2020 | «Tenet»: το χαμένο στοίχημα του Κρίστοφερ Νόλαν

nolan cannes 2018 607

«Το να φτιάξει κάποιος ταινίες είναι κάπως περίπλοκο και χρειάζεται αρκετός χρόνος για να γίνουν. Το να φτιάξει κάποιος ένα video game είναι αρκετά πιο περίπλοκο και χρειάζεται ακόμα περισσότερος χρόνος για να γίνει. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η βιομηχανία των video games είναι αρκετά σκληρός. Δεν θες απλά να κάνεις ένα παιχνίδι, να το συνδέσεις με κάτι και να χρησιμοποιήσεις το franchise που ιδρύθηκε από την ταινία. Δεν θες απλά να προωθήσεις το franchise. Θες να είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από μόνο του. Δεν θα ήταν κάτι που θα έκανα επιπόλαια αλλά σίγουρα είναι κάτι που με ενδιαφέρει αρκετά», δήλωσε ο Νόλαν.

Επίσης ο Νόλαν ανέφερε πως κάποια στιγμή ήταν έτοιμος να μεταφέρει το «Inception» σε video game αλλά τελικά αποφάσισε να ακυρώσει το όλο πρότζεκτ. Από την άλλη ο Νόλαν δεν είναι και τελείως ξένος με το μέσο των video games. Πέρσι μάλιστα ο ίδιος έκανε την πρεμιέρα του τρέιλερ του «Tenet» στο αρκετά επιτυχημένο video game της Epic Game «Fortnite», που σηματοδότησε και την πρώτη φορά που τρέιλερ μιας τόσο μεγάλης χολιγουντιανής ταινίας έκανε πρεμιέρα σε κάποιο βιντεοπαιχνίδι. Ακόμα και το «Inception» προβάλλονταν δωρεάν μέσα στο «Fortnite» τον Ιούνιο του 2020 κατά την διάρκεια του «Nolan’s Μovie Night» την οποία διοργάνωσε το παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμα: Best of 2020: H blockbuster κινηματογραφική εμπειρία ενός video game

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του Νόλαν στον Τζεφ Κίλεϊ.